avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Gasit bani in bancomat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Gasit bani in bancomat

Buna ziua.

Ieri m am asezat la coada la un bancomat, sa mi verific soldul. In fata mea, un barbat vorbea la telefon si cerea indicatii despre cum sa utlizeze bancomatul si ce sume sa scoata de pe card. A scos sume mari de pe mai multe carduri. unele au mers, altele nu. Ultimul card pe care l a utilizat i0a refuzat tranzactia, pt ca l am auzit injurand si spunand ceva de genul "nu sunt bani pe asta", a scos cardul, m a intrebat unde mai poate gasi un bancomat, i am dat o directie dupa care am apropiat de bancomat si dorind sa imi introduc cardul, acesta la respins, dupa care mi am dat seama ca scoate un sunet atipic si in momentul urmator scoate un teanc de bani. Paralizata de moment, i am scos si i am bagat in portofel, mi am verificat cardul sa vad daca bancomatul merge bine, mi am veririfcat soldul si apoi am reactionat incercand sa o iau spre directia unde a mers barbatul respectiv ca sa i inapoiuez suma. banca era inchisa, era dupa orele 17. am ajuns acasa, am sunat la banca si am relatat intamplarea, fiind indrumata cu mii si mii de multumiri sa ma duc in zilele urmatoare la sucursala respectiva si sa las acolo banii. acum, din ce am observat, persoana respectiva nu pare sa fie titularul cardului, este clar ca au fost inregistrate atat operatiunile cat si imaginile, deci putem fi identificati si eu, si titularul cardului.
Insa eu muncind 12 ore pe zi, cu o zi libera care sapt aceasta e duminica, nu am cand sa ajung la banca.
Intrebarea mea este: daca eu nu sunam, omul facea reclamatie, politia sau banca ma contacta si eu spuneam foarte frumos da ok banii sunt aici, ce penalitate aveam?
sau, in cazul de fata: eu am introdus propriul card, deci pot fi lesne identificata, nu am incercat sa ma ascund, nu l am agersat pe om, nu i am furat banii, ba chiar am sunat la banca , m am prezentat, convorbirea este inregistrata, dar nu am cand sa ajung la banca, si astept si eu sa fiu contactata daca omul ala e intrresat sa si recupereze banii, eu pot fi acuzata de ceva? ca efectiv nu vad de ce trebuie sa alerg eu pentru un uituc...care folosea si cardurile altcuiva si nici nu stia cum sa utilizeze un atm...sigur, nu e treaba mea, dar cred ca mi am facut datoria.

astept un raspuns cat de curand, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:25, 3 Noiembrie 2010
acum daca ati sesizat banca trebuie sa va duceti.
Da ,puteti fi acuzata de savarsirea infractiunii prevazuta de art 216 Cod penal -insusirea bunului gasit
puteti merge la politie, ca e non-stop "deschis"
Nu va recomand sa mergeti la politie.
Daca se deschide un dosar penal impotriva acelei persoane ( care e posibil si sa fi furat cardurile sau sa le fi clonat) veti fi citat ca martor. Daca nu va prezentati apoi la ziua si ora din citatie, vi se poate administra o amenda penala, care se inscrie in cazier.
Dragut, nu? Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Acum ca tot ati apucat sa vb cu banca, faceti un efort si mergeti la banca sa ii predati. Omul respectiv nu o sa vina niciodata sa va ceara banii, va face plangere la banca si banca se va indrepta impotriva dvs. - chiar si cu plangere penala, cum s-a spus mai sus - insusirea bunului gasit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de credit ContSters22096 ContSters22096 am avut un card de credit, am utilizat limita de credit si nu mi-am achitat toate sumele retrase. acum banca m-a dat in judecata...mentionez ca am retras banii ... (vezi toată discuția)
Bani uitați în bancomat . dan996 dan996 Salutare ! Astăzi de dimineață când am vrut sa verific sold-ul cardului am văzut în 2 bancnote de cate 200 de lei în fanta de ridicare a numerarului ... (vezi toată discuția)