avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ordinul anrsc 343/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ordinul anrsc 343/2010

eu am centrala pe gaze si conform ordinului anrsc 343/2010 trebuie sa platesc partile comune (scara blocului;subsolul) daca eu refuz sa platesc care ar fi consecintele refuzului plati acestor aberati. Si acest ordin este lege
Va multumesc.
Daca nu vreti sa platiti atunci o sa ramaneti restant, o sa vi se calculeze penalizari cand va fi cazul si puteti fi actionat si in judecata pentru recuperarea restantelor.

A nu vrea sa platiti aceasta cota la comun este ca si cum nu vreti sa respectati, de exemplu, codul rutier si treceti "pe rosu".......
un ordin emis de o autoritate nationala este lege, si din cate stiu (poate grasesc) acest ordin nu are masuri coercitive stipulate,referitor la codul rutier are aceste masuri daca treci pe rosu daca depasesti viteza legala etc. (ex. carnet,puncte,amenda etc.). Cum sa platesc ceva din burta asa 50% , cine verifica caldura de la mine din casa,scara blocului,subsol firma care a montat repartiroarele cine o plateste tot eu cu imprumut facut la banca sa imi pun centrala.Cine ma da in judecata ENET (Focsani) au spus ca nu emit factura,As. Propietari ??? sunt 11 ap. ,6 ap. cu c.t. 5 ap. fara adm. din alta parte.
Asociatia de proprietari va poate da in judecata pentru ca asociatia foloseste in calculul intretinerii o legislatie in vigoare.
Nu pe baza coercitiei sau necoercitiei din Ordin va da in judecata, ci pe baza Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Ordinul este dat pentru cazul cand inca nu e realizata inventarierea instalatiei. Insistati sa se faca aceasta inventariere sau n-aveti la cine?

Daca acolo sunteti sat fara caini, atunci profitati de ocazie si nu mai platiti nimic....!
Pai cine sa faca aceasta inventariere ENET, firma care a montat repartitoarele nu trebuie sa vina la fiecare ap. sa vada cate calorifera(cine le mai are) cate tevi in ap. pe scara blocului la subsol etc.
Apropo da sat fara caini stimabila doamna eu de platit platesc ce consum, gaze apa rece ,lumina, telefon cu factura emisa de firma care distribuie un serviciu nu platesc la gaze 50 % apa rece 30 % si tot asa.
Va multumesc
Buna seara,

Poate sunteti mai in "tema" cu acest subiect, asa incat doresc sa va intreb: nu a contestat inca nimeni pe nicaieri acest ordin? mie mi se pare aberanta ideea cu consumul la comun, pentru ca pe undeva, noi deja platim pentru asta, avand in vedere ca acest tip de caldura se disipa...Banuiesc ca cei care au gandit acest ordin vor cu orice pret ca noi sa suportam de fapt pierderile de energie de la centrala - la bloc. Deci: ce e de facut?

Alte discuții în legătură

Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu incalzirea pe spatiile comune patrichi_stefan patrichi_stefan Administratorul asociatiei blocului cu o singura scara unde locuiesc ne-a pus anul trecut la plata cheltuielilor cu incalzirea pt spatii comune..Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Inventarierea si stabilirea procentului exact pentru partile comune drg75 drg75 Vreau sa intreb si eu daca s-a incercat sau chiar s-a facut in blocul dumneavoastra acea inventariere a tevilor comune, pentru a se stabili cu exactitate ... (vezi toată discuția)