avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
Prin avocat, am facut cererea pt divort, in luna septembrie 2010.Pana la aceasta data nu am primit nicio citatie si nu cunosc termenul pentru prima infatisare.Mentionez ca am mamndat avocatul sa ma reprezinte,deoarece domiciliul meu actual este in strainatate.Este posibil ca in acest interval (sept-nov) sa nu se fi fixat termenul pentru prima infatisare?Daca da,care este termenul maxim ?Daca am mandatat avocatul sa ma reprezinte(in calitate de reclamant) este necesara si prezenta mea?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:16, 6 Noiembrie 2010
Puteti incerca pe portal.just.ro cautati dupa numele dvs.la judecatoria unde s-a introdus actiunea de divort.Cautati la sectiunea dosare.
Cu siguranta citatia a fost primita la sediul avocatului care are procura pt.dv. Nu avea rost sa treaca in cererea de divort domiciliul dv. Nu, nu este necesara prezenta dv. daca sunteti in strainatate, puteti face dovada si ati mandatat un avocat. Daca a fost depunsa in septembrie actiunea ati fi trebuit sa cunoasteti de la avocat primul termen. Intrati pe portalul instantelor de judecata la orasul dv si cautati dupa numele dv.. Daca nu va descurcati lasati-mi mesaj privat si va pot cauta eu aceasta informatie.
1. Intrati pe [ link extern ] .
2. Termenul este fixat deja.
3. Este necesar in masura in care instanta va dispune aceasta.
Divortul este o actiune strict personala si cel putin la primul termen trebuie sa fiti prezent; in ce priveste termenul, este posibil sa fie unul ceva mai indepartat (nu exista o perioada minima sau maxima, depinzand in principal de volumul de munca al instantei respective).
Art. 614, Codul de procedura civila
In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
Cabinet Avocat Serghie Daniela Cristina, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa castig tutela fetitei mele ? johannw johannw buna.am si eu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati, sa ma indrumati cum sa castig tutela fetitei mele de 1 an si 5 luni.In 2008 luna DEC s-a nascut fetita ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)
Divort intre parinti! trebor trebor Buna ziua! Am 18 ani si parintii mei vor sa divorteze. Tatal meu intenteaza sa bage actele de divort pe motivul ca mama mea a parasit domiciliul desi aceasta ... (vezi toată discuția)