avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Proces cu garda
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Proces cu garda

O soc. a fost verificata de garda financiara.Asupra vanzatoarei s-a gasit o suma de bani care nu era batuta pe casa de marcat. S-a suspendat activitatea. Soc.a facut contestatie pentru a mai functiona inca 3luni.Daca procesul de constatare al garzii financiare a fost semnat de o persoana care nu era salariat al societatii amendata(sotul adm.) , poate castiga procesul?
Cel mai recent răspuns: costicul , utilizator 16:53, 16 Noiembrie 2010
Ar fi deosebit de util daca moderatorii AVOCATNET ar cenzura (chiar si foarte putin !) unele pareri exprimate pe acest forum !

Constat ca pe forum se exprima pareri nu numai pe langa lege (ceea ce este acceptabil - avand in vedere ca am convenit cu totii ca facem un schimb de opinii mai mult sau mai putin riguroase) dar si unele de-a dreptul ilegale (vezi indemnul la ”intelegerea” cu organul de control ... si mai sunt si altele de acest gen pe forum) !

In rest, referitor la subiect:

A se vedea :
- ORDONANTA nr. 2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contraventiilor;
- ORDONANTA DE URGENTA nr. 28 din 25 martie 1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale *) - Republicare;
- ...

CONCLUZIE:
- sfatuiesc reprezentantii firmei sanctionate sa se adreseze unui avocat care sa conteste procesul verbal la instanta competenta.

NOTA:
- contestatia suspenda executarea atat in ceea ce priveste sanctiunea contraventionala (amenda) cat si in ceea ce priveste sanctiunea complementara (suspendarea activitatii) - art.32, alin.(3) OG nr.2/2001.
- prin urmare, activitatea firmei poate continua pana la solutionarea contestatiei iar daca se pierde contestatia abia dupa aceea incepe sa curga termenul de suspendare a activitatii firmei;
- termenul de contestare este de 15 zile de la data înmânarii sau comunicarii procesului verbal contravenientului.
Daca toti am fi la fel ca dvs, ar fi bine. Sunteti o ,,exceptie"? Felicitari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se dispune suspendarea activitatii Mella87 Mella87 Buna ziua! In urma unui control al GF, agentii GF au gasit un plus de casa de 113 lei pentru care au dat o amenda de 8.000 lei plus dispunerea de suspendare a ... (vezi toată discuția)
Garda financiara-prejudiciul stabilit Stoica Tatiana Stoica Tatiana Va rog ajutor Ieri am primit un P.V.intocmit de Garda Financiara ,in care se stabileste un prejudiciu prezumtiv soc.controlate in valoare de 63600 ... (vezi toată discuția)
Este obligata garda financiara sa comunice masurile dispuse in urma sesizarii? gabinemo gabinemo Buna ziua, in data de 18.08.2011 am facut o reclamatie la Garda Financiara, prin care reclamam constructorul ca a facut evaziune fiscala. ... (vezi toată discuția)