avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legarea la teava de gaz comuna - Problema!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legarea la teava de gaz comuna - Problema!

Buna ziua,

Am un apartament intr-o zona centrala din Arad. Exista deja o teava de gaz in curtea unde se afla si imoblilul meu si vreau sa ma racordez si eu. Am discutat cu persoana care s-a ocupat de teava de gaz mai de mult (erau mai multe persoane) si mi-a cerut acum sa ii platesc suma de 800 de euro pentru acordul tuturor vecinilor. Eu am cerut bineinteles dosarul si factura de gaz comuna pentru a calcula pretul corect pe care trebuie sa il despagubesc. Problema este ca ei cer cat le trece prin cap. O alta familie care sunt doctori au platit 1400 de euro, atat le-a cerut. Ultimul venit a platit 700 de euro iar mie imi cer 800 acum. Sunt batrani ei, teava de gaz a fost trasa acum 10 ani de zile in 2000- sau 2001 cel tarziu. Sunt 14 apartamente care au in prezent gaz iar ei spun ca au avut probleme mari cand au facut teava de gaz si ca trebuie sa ii despagubesc. Sunt de acord sa le despagubesc dar mi se pare suma de 800 nejustitficata (nici nu exista euro pe atunci). Eu mi-au spus ca daca nu imi convine suma aceasta, sa imi trag singur teava. Problema e ca teava respectiva e pentru toti locatarii deci ma gandesc ca sunt obligati sa ma lase sa ma racordez la ea platind bineinteles suma corecta.As dori sa stiu care ar fi rezolvarea , deoarece pe cale amiabila din pacate nu cred ca se va reusi ceva. Cum s-ar putea solutiona cel mai usor ca sa pot sa ma racordez, mentionez ca voi discuta in acest weekend cu un avocat pentru a vedea ce se poate face.

Va multumesc frumos pentru ajutor. silviu
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
dikdon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:33, 5 Noiembrie 2010
Am citit postarea dumneavoastra si as vrea sa va dau cateva informatii despre cum sa beneficiati de serviciul de furnizare a gazelor printr-un furnizor care are cel mai mic pret din Romania.Nu am prea mult timp sa stau pe forum sa scriu asa ca daca doriti putem discuta in aceasta seara.Adresa mea de mail este getas_73@yahoo.com.
De ce nu au contribuit toti din curte cand s-a tras teava ?
Din cate am inteles, nu erau toti de acord sa isi bage gaz si sunt destul de multe apartamente. Astfel s-au adunat cativa, nu stiu exact 7-8 care au pus toti si au facut. Eu sunt dispus sa platesc cota parte pentru a obtine acordul lor insa vreau sa imi arate in acte ca 800 de euro este suma care trebuie platita. Este absurd sa ceri asa din burta. Si eu am bagat personal la apartamentul de la bloc impreuna cu un vecin teava acum cativa ani, iar de atunci s-au mai racordat inca 2 persoane iar acestia mi-au platit bineinteles sumele reale. Am luat partea comuna si am impartito la numarul de persoane si suma aceea ne-a despagubit.
Poate ca ar trebui sa mergeti la furnizorul de gaz si sa discutati acolo cu specialistii pentru a gasi o solutie.
Am experienta cand vecinii mei cereau o suma (nu conteaza cat) pentru a-mi da acceptul de bransare la teava. Chiar am dat banii si cand firma care-mi instala centrala, a facut proiectul... a ajuns la furnizor, acesta nu a acceptat "inteparea" la acea teva pentru ca era subdimensionata. Erau 2 solutii: sa tragem inca o teava cu alt distribuitor de gaz, paralela cu cealalta, care sa deserveasca aproape jumatate din apartamente, sau sa demontam acea teava si sa instalam alta mai groasa si alt distribuitor. Am ales a 2-a varianta, agreata sau chiar impusa de furnizorul de gaz. Ne-am inteles, in final, nu fara mici divergente, cu vecinii.
Faptul ca v-au cerut 800 euro si ca atunci cand au montat teava nu erau euro, se poate rezolva usor daca le dati 3500 lei, nu!?:hammer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racord gaze aariam_a aariam_a Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Locuiesc la bloc la etajul 2 si vreau sa ma racordez la gaze, teava de gaze ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Acord proprietari pentru racordare la conducta de gaz existenta la bloc florrin_2008 florrin_2008 Buna seara! Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in situatia in care proprietarul apt care a facut investitia initiala nu e de gasit? Am inteles de la ... (vezi toată discuția)