avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie din Israel
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie din Israel

buna, as vrea sa aflu mai multe informatii despre dreptul de a primi pensie din israel al celor care au lucrat acolo cu acte legale; tatal meu a lucrat in constructii 4 ani in perioada 1994-1998 in israel, a fost plecat cu echipa de santier si as vrea sa stiu daca ar fi beneficiar al unei pensii din israel, multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaelamiki99 , utilizator 14:00, 19 Iulie 2011
Colombina29 a scris:
Sunt curioasa daca cineva a depus deja aceasta adeverinta.

Domnisoara / Doamna, nu inteleg de doriti adeverinta. V-am spus ca nu este necesara in vederea obtinerii drepturilor de pensie. Am scris clar in mesajul anterior, dar reiau: "Nu sunt necesare adeverinte sau alte documente. Persoana care urmeaza sa beneficieze de pensie nu trebuie sa solicite nimic statului in care a lucrat, (...). Schimbul de documente se face intre state, (...)".

V-am dat si doua link-uri, cititi raspunsurile cu atentie. Cand tatal dvs. va indeplini conditiile pentru a beneficia de o categorie de pensie, va completa, la sediul casei teritoriale de pensii, formularele agreate de cele doua state.
Doamna,vreau sa va multumesc din suflet pentru faptul ca sunteti atat de amabila,dar se pare ca noi cei din Bucuresti traim in alta tara iar provincia in alta .Acum vreau sa va rog sa-mi spuneti si mie unde gasesc aceasta conventie sa o trimit scanata angajatului de la casa de pensii din Tulcea care il trimite pe tata la plimbare si ii spune ca el nu are timp sa asculte stirile Andreei Esca .Despre ce formulare trebuie sa intrebe tatal meu(el este deja la pensie)?Va multumesc si sper ca nu am reusit sa va supar ,dar suntem in ceata rau(de fapt cei din Tulcea nu stiu despre ce este vorba si astazi la casa de pensii din Bucuresti departamentul juridic mi-au spus ca trebuie sa obtin adeverinte de la firmele unde a lucrat in Israel,deci chiar sunt in ceata)
Colombina29 a scris:
Acum vreau sa va rog sa-mi spuneti si mie unde gasesc aceasta conventie sa o trimit scanata angajatului de la casa de pensii din Tulcea care il trimite pe tata la plimbare si ii spune ca el nu are timp sa asculte stirile Andreei Esca.

Imi cer scuze, angajatul de la casa de pensii din Tulcea are dreptate. M-am interesat si eu, ca sa va dau numarul conventiei. Intre Romania si Israel au avut loc mai multe discutii care, insa, nu s-au finalizat cu incheierea unei conventii de reciprocitate in domeniul asigurarilor sociale (exista un acord intre cele doua state, dar acesta nu se refera la pensii).

Cel mai sigur este sa intrebati, pe viitor, la Compartimentul Pensii Internationale. Acest acord trebuia incheiat de mai bine de un an.

Colombina29 a scris:
Despre ce formulare trebuie sa intrebe tatal meu(el este deja la pensie)?

Dupa ce se incheie acordul, vor fi stabilite si formularele.

Colombina29 a scris:
(...) astazi la casa de pensii din Bucuresti departamentul juridic mi-au spus ca trebuie sa obtin adeverinte de la firmele unde a lucrat in Israel,deci chiar sunt in ceata)

Cei din Bucuresti v-au spus o prostie, nu sunt necesare adeverinte... :(
Stimata Doamna,vreau sa va multumesc pentru profesionalismul dv.Va multumesc! :vishenka: =D> =D>
Buna seara,poate sa-mi spuna cineva daca pot recupera taxele platite catre Israel(vorbesc de taxele pentru pensie incepand cu anul 1996 pana in 2001)?Daca da ,cum se procedeaza?multumesc.

Alte discuții în legătură

Recunoasterea perioadei lucrate in israel in vederea acordarii pensiei in romania eliza12 eliza12 ma bucur ca am gasit acest forum Lucrez de peste 6 ani in Israel. Nu de mult timp am ascultat la tv o stire referitoare la acorduri intre Israel si ... (vezi toată discuția)
Perioade lucrate in alte state VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Va supun atentiei urmatorul aspect : O persoana care a lucrat in Romania 22 de ani , apoi a lucrat cu contracte in mai multe tari.Cum se procedeaza pentru ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie dupa activitatea lucrata in strainatate cezara ioana cezara ioana in situatia in care s-a lucrat in Romania 16 ani, s-a plecat in Israel cu contract de munca de 8 ani si apoi in Italia cu contract de munca de 4 ani, statul ... (vezi toată discuția)