Stiu ca probabil sunteti satui de astfel de intrebari,insa as vrea si eu sa stiu daca este posibil sa ai o cariera in domeniul juridic daca nu ai cunostinte sau pile?
Eu sunt in ultimul an de liceu si ma gandesc serios sa ma indrept spre facultatea de drept din Cluj,insa toti din jurul meu ma sfatuiesc sa aleg altceva.Toata lumea imi spune ca as fi naiva sa pierd 4 ani din viata invatand pe rupte daca nu am pile pentru ca altfel nu am nicio sansa sa intru in barou sau sa gasesc un avocat pe langa care sa imi fac stagiatura.
Chiar asa stau lucrurile in realitate?
Ihi....vai ce frumoase-s toate....Conteaza experienta, capacitatea de a discerne, cunoasterea, ANGAJATORUL, cat esti dispus sa dai fustita....e.t.c. Rare cazurile in care ti se va recunoaste competenta.In romania?:((
Ihi....vai ce frumoase-s toate....Conteaza experienta, capacitatea de a discerne, cunoasterea, ANGAJATORUL, cat esti dispus sa dai fustita....e.t.c. Rare cazurile in care ti se va recunoaste competenta.In romania?:((
Nu fiti carcotas.Nu stau lucrurile chiar asa. Cel putin nu in sectorul privat. Aici se cauta oameni competenti, pentru ca altfel....:thumbdown:
Nu sunt carcotas. Sunt realist. M-ati vazut cumva la prima tv?...Hai sa vedem realitatea...tv.
Oricum, fara a demonsra negativismul, daca in oglinda va place ceea ce vedeti "si buzele sau limba nu depasesc aspectul normal" ce defineste fiinta umana, atunci felicitari.SINCER! (permiteti-mi scepticismul anterior, dat fiind faptul ca vorbim de pe teritoriul Romanesc)B-)
Aici vrei un sfat de cum sunt lucrurile acuma, dar tu ai nevoie sa stis cum va fi in 5 ani. Si nimeni putem sa te dam un sfat asa, daca nu este vreun profet pe aici. Doar iti spui ca cand luati un tren stis destinatia, unde sunt de pilda bunici, dar nu stis daca trenul se prabuseste, sau daca cand ajungi acolo ninge sau ploua (mai ales daca luati cel lent ca poate ajunge in alte anotimpur), ci ceea ce vrei tu este sa vad pe bunici. Indragosteste-te de ceea ce faci acuma, si las pentru viitor ceea ce ne da atunci. Imprejumirile actuale sunt ca se misca mult tot si pe rau si pe mai rau. Viitor nu exista, present deja este trecut si trecutul no mai conteaza. Invata fara prejudici, si o limba straina, latin, si alta, si traiesti la moment si cu o scop de servicii la societatea in care traiesc, no doar pentru a castiga gramada de bani . Asa cum te a spus cei care a reusit tot fara pila de mai sus. Daca gasesc una pila in drum e bine sa o folosesc. Dar nu este drum cel obisnuit de nimeni. Antai invatam`. Prima pila: carti..
Pt. Bighiu77 : frumoase incurajari dai :) Oricum se pare ca sunt aproape realistice. Aceeasi parere o am si eu.
Cat despre admiterea la Barou este ok din punctul meu de vedere atat timp cat te vei vedea si pe viitor profesand in tara nostra draga.... Eu sunt absolventa de drept, dar avand in vedere situatia economica dezastruoasa in care ne aflam si avand informatii cat se poate de certe ca aceasta recesiune va mai dura..... vreo 30 de ani daca as da timpul inapoi m-as orienta catre o profesie care sa fie recunoscuta si in afara tarii.... Cum ar fi cea de contabil, de exemplu.... te poti inscrie la ACCA si poti sa practici linistit profesia in U.E. , mai ales Marea Britanie...Dar alegerea este a ta, parerea mea este ca daca simti ca ai chemare spre aceasta profesie, fii perseverenta si nu te da batuta, numai asa poti reusi, ti-o spun din proprie experienta!