Buna,
se da urmatoarea intrebare: contract autentic de vanzare cumparare a unui imobil. Poate fi negociata o clauza penala intr-un contract separat (fara forma)?
Eu as zice ca nu, deaorece modifica sau cel putin completeaza un contract a care forma este ceruta ad validitatem, da`as fi curios sa aud si alte pareri, eventual insotite de jurisprundenta...
Pai da, da' daca tu ai fi pentru debitor si vad ca te duci spre asa o varianta de... alunecoasa pentru mine, creditorul, nu imi pot pune serioase semne de intrebare referitor la cat de mult vrei matale sa-ti indeplinesti obligatia principala asumata prin contract? :O
La o adica, sa fiu creditor, in conditii neclare, mai bine renunt... decat sa risc sa ma judec pe aiurea... ca n-am cascat ochii sau ca am vrut atat de mult imobilul.
Ideea e ca acel client, debitor sau creditor, sa stie la ce se inhama. Ca apoi, avocatul trece la alt caz si el trage...
Cumparatorul din contract vrea asa...
Si eu incerc sa gasesc cea mai buna varianta, evident ca eu nu pot garanta pentru solutia data, dar pot incerca sa argumentez, iar o hotarare superioara da intotdeauna greutate...
In rest asa exista asa de multe probleme care pot aparea... eu insa vad totul pozitiv, adica ceea ce am invatat dintr-un caz...
Va multumesc la toti...
O seara buna in ncontinuare