avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... HELP !

Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de dosar penal shi sunt FAPTUITOR , ce pot sa patzesc ?? i`am dat doar o palma la ureche de i`am spart timpanu. pls HELP !
Cel mai recent răspuns: dain1 , utilizator 19:51, 3 Decembrie 2010
De ce sa fie cazul de condamnare aici ?

" certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile"

Poate doar daca in situatia in care prietena isi va lua un alt certificat medical din care sa rezulte ca si-a pierdut auzul la o ureche. Atfel .. pentru ce ?

art. 180 C. pen " Lovirea sau actele de violenţa care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda" .

In acest caz nu avem 20 zile de ingrijiri medicale. Posibil sa se dea N.U.P. :rolleyes:

Dar asta nu inseamna ca comportamentul dvs. este de tolerat. Sa sperati ca nu va lua un alt certificat medical si pe viitor sa nu mai "facetzi" asta. :foottap:
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Krissia ., Alte profesii
r.gabi a scris:

In primul rand,"gestul" de a lovi o femeie ,apartine unui anumit fel de persoane,iar atunci cand in lipsa argumentelor logice ,folosim "argumentul" pumnului,apoi cu senintate intrebam ce ar trebui sa patim,mi se pare ca trebuie sa vorbim despre multe "capitole" din "cartea vietii" la care ati ramas "repetent"

Pedepsele sunt cele aratate mai sus si se gasesc prevazute in art.180 c.pen



=D>=D>=D>

Asta da argumentare!:bow:
art.18o al.1 c.pen-:
Fapta se sanctioneaza cu inchisoare la o luna la trei luni sau cu amenda
Da r.gabi - se sanctioneaza dar doar daca sunt 20 zile ingrijiri medicale. Am avut ocazia sa cunosc spete similare in care s-a dat N.U.P. pt ca erau doar 2-3 zile de ingrijiri medicale. :stunned:
Partea vatamata are certificat medico-legal care atesta 9 zile ingrijiri medicale si pe deasupra si o internare.
Intre 1 zi si 20 zile avem lovire pe al.2.-pedeapsa intre 3 luni-2 ani sau amenda.
Daca nu avea certificat eram pe al.1., dar are.:rtfm:

Alte discuții în legătură

Lovire sau alte violente br_nicku br_nicku am citit pe un alt forum urmatoarea afirmatie \"[i]Pentru infractiunea de lovire si alte violente este necesar un certificat medico-legal care sa ateste ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit- cum procedez ? Raul2012 Raul2012 Am fost batut de un tigan si ma doare urechea si ochiu mie umflat. Mia dat o palma si un pumn in ochi. Am dat declaratie dimineata ma duc sa fac plangere, ca ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)