avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil aflat in executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil aflat in executare

Buna ziua ,

Domnul X mosteneste impreuna cu alte 7 rude ale sale un apartament .
Domnul X obtine o Hotarare Judecatoreasca prin care devine unic proprietar cu obligatia de a plati celor 7 sultele cuvenite ( in total 25000E).

Intrucat Domnul X nu a platit sultele , 5 dintre creditori au apelat la un avocat care i-a ajutat sa faca o actiune in executare .

Domnul X cu intentia de a nu i se scoate apartamentul la licitatie a gasit un cumparator Y iar avocatul creditorilor agreeaza ideea.

Y nu are suma necesara cumpararii apartamentului momentan dar poate plati un avans de 2500E .

Ulterior , la data la care Y va dori sa achite apartamentul care este procedura de vanzare , se va achita integral diferenta sau mai intai suma necesara creditorilor ?

Este posibil ca X dupa stingerea datoriei sa nu mai vrea sa vanda ?

Cum ar trebui sa procedeze Y ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 22:36, 6 Noiembrie 2010
Y va trebuie sa achite integral diferenta.
1.Daca plateste integral diferenta , inseamna ca Y cumpara apartamentul fara sa fie radiata din CF mentiunea cu privire la executare ?

2.Cui ar trebui sa se adreseze Y la data incheierea antecontractului , la avocatul creditorilor si la executorul judecatoresc (asa a propus avocatul care ii reprezinta pe creditori )care se ocupa de caz sau dimpotriva ?

3.Exista o alta cale mai buna , eventual X sa ceara contestarea somatiei sau sa negocieze cu rudele in vederea retragerii cererii de executare ?Cum ar fi mai usor de rezolvat ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
Iael, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa de la tata la fiu. posibil? marius.mac marius.mac Buna ziua. Situatia este urmatoarea: locuiesc impreuna cu sora mea (nu mai am alti frati) intr-un apartament aflat in posesia tatalui meu. Sora mea a dat ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)