avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tranzactie bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tranzactie bunuri

In iunie 2011 in paralel cu divortul ,am facut tranzactie in ceea ce priveste partajul bunurilor mobile si imobile,finalizat printr-un act cu data certa la avocat si plata taxelor aferente. Intre timp actiunea de divort s-a intrerupt, insa bunurile au fost impartite conform tranzactiei. Dat fiind acest fapt, la reluarea divortului mai este necesar sa reluam procedurile?ranzactia in ce conditii mai este valabila ?Sau se mai pot emite pretentii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:59, 4 Iulie 2011
Tranzactia este valabila atata timp cat exprima vointa celor doua parti cu privire la partajarea bunurilor comune. Dupa ce finalizati divortul demarati o actiune de partaj a bunurilor si depuneti aceasta tranzactie solicitant totodata judecatorului sa ia act de aceasta tranzactie si sa dea o hotarare de expedient.
Tranzactia poate fi modificata sau completata oricand inainte de a fi depusa la instanta.Dupa pronuntarea hotararii de expedient cu privire la partajul bunurilor, tranzactia nu mai poate fi modificata iar partile nu pot emite alte pretentii.
Eu cred ca nu ati incheiat un act juridic valabil.
Adica...este egal cu zero ceea ce ati semnat.
Imparteala bunurilor comune
se poate face in principiu dupa momentul defacerii casatoriei, cu unele precizari, respectiv: partajul bunurilor comune ale sotilor se poate realiza in mod exceptional si in timpul casatoriei,de exemplu la cererea unuia dintre soti sau la cererea unui creditor personal al acestuia, insa asa cum am aratat, partajarea bunurilor comune se realizeaza de regula dupa momentul desfacerii casatoriei.
In afara de cele sus mentionate tranzactia a fost semnata in fata la avocat...
Instanta oricum nu a luat act de tranzactie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil,partaj conventional lupas  alexandra lupas alexandra am convenit cu sotul sa ne despartim civilizat iar partajul bunurilor dobandite impreuna sa-l facem in sensul pastrarii de catre el a suprafetei de teren,a ... (vezi toată discuția)
Procedura divort amiabil Luminita78 Luminita78 Care este procedura pentru divort amiabil cu copil major? In cazul in care unul dintre parteneri cedeaza totul in favoarea celuilalt, cum are loc partajul? Ce ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord vulpys vulpys buna seara si la multi ani!sunt din Bucuresti si as dori sa aflu daca eu si sotul meu putem divorta fara a fi reprezentati de un avocat mai precis divortul sa ... (vezi toată discuția)