avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum obt. autorizatie de proiectare?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum obt. autorizatie de proiectare?

Buna ziua! doresc sa infiintez o firma care sa aiba ca ocupatie realizarea proiectelor pt case, mansarde, lucrari interioare etc., am terminat o facultate in domeniul tehnic cu specializare in proiectare si caluclul rezistentelor pt acestea dar problema mea este: eu infiintez firma, relizez proiecte, dar la final ma intreb daca am calitatea corespunzatoare de persoana autorizata sau firma autorizata de a da stampila finala, semnatura sau acordul final ? Ce ar trebui sa fac sa obtin aceasta autorizatie (pe persoana fizica sau juridica) ca munca mea sa nu fie in zadar? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ConstructNet Invest SRL , Administrator imobile 23:38, 9 Noiembrie 2010
Buna ziua,
Dv. infintati o firma care sa aiba ca obiect de activitate "servicii proiectare, consultanta, etc".
Pentru aceasta activitate veti angaja personal cu pregatire adecvata in domeniu, adica ingineri constructori, arhitecti, desenatori, devizisti.
Proiectele nu pot fi semnate decat de arhitecti cu drept de semnatura, care se afla in evidentele OAR si in Tabloul National al Arhitectilor(in urma unui examen suplimentar)
Chiar daca aveti studii in domeniu, si pricepere, nu este suficient pentru a prezenta proiectele dv. la forurile competente in fazele de autorizare ale constructiilor.

LEGEA Nr. 50 din 29 iulie 1991*) privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii – Republicare
OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii

Art. 9
(1) Proiectele pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, precum si proiectele tehnice se elaboreaza de colective tehnice de specialitate, se insusesc si se semneaza de cadre tehnice cu pregatire superioara numai din domeniul arhitecturii, constructiilor si instalatiilor pentru constructii, astfel:".
a)de arhitect cu diplomă recunoscută de statul român, pentru proiectarea părţii de arhitectură pentru obiective de investiţii cuprinse la toate categoriile de importanţă a construcţiilor supraterane şi a celor subterane;
b)de ingineri constructori şi de instalaţii, cu diplomă recunoscută de statul român, pentru părţile de inginerie în domeniile specifice, pentru obiective de investiţii cuprinse la toate categoriile de importanţă a construcţiilor supraterane şi subterane, precum şi la instalaţiile aferente acestora;
c)de conductor arhitect, urbanist şi/sau de subinginer de construcţii, cu diplomă recunoscută de statul român, pentru clădiri de importanţă redusă şi aflate în afara zonelor protejate, stabilite conform legii.
(2)Prevederile alin. (1) se aplică şi pentru documentaţia de execuţie.
(3)Semnarea documentaţiilor de către persoanele prevăzute la alin. (1) angajează răspunderea acestora în condiţiile legii.
cod CAEN 7112 daca nu ma insel "servicii de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea". Daca nu angajati, puteti face contracte de colaborare cu persoane fizice autorizate sau cu persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire dde Radu 1969 Radu 1969 Daca o institutie a statului imi pune la dispozitie un proiect tehnic pentru realizarea unei lucrari, dar prin contractul de executie ma obliga sa intocmesc eu ... (vezi toată discuția)
Semnare proiect arhitectura puscasadi puscasadi Doresc sa stiu dupa infiintarea unei firme de proiectare. Pot personal semna proiectele de arhitectura pentru cladiri cu importanta redusa D? Sunt inginer ... (vezi toată discuția)
Pot trece activitate secundara cod caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand i.i. ? dan.b dan.b Pot trece activitate secundara cod Caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand I.I. ? Am infiintata o intreprindere individuala cu cod Caen ... (vezi toată discuția)