avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot trece activitate secundara cod Caen 7111 si sa fac ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot trece activitate secundara cod Caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand I.I. ?

Pot trece activitate secundara cod Caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand I.I. ?

Am infiintata o intreprindere individuala cu cod Caen activitate principala, 7112.

Sunt inginer constructor si vreau sa fac proiecte de constructii si de instalatii. As fi vrut ca activitate principala sa am cod caen 7111, dar trebuia sa am diploma de arhitect, pentru a putea face proiectare in constructii, planuri pentru cladiri civile etc, cum se explica in 7111.

Cu cod 7112 pot face proiecte de instalatii. Ca sa fac proiecte de constructii civile, desigur, in colaborare cu un arhitect, pot trece la activitate secundara cod 7111 ?

Nu stiu daca am fost foarte clar, dar ca idee, scopul meu este sa fac proiectare constructii civile, desigur pe partea specifica de inginerie, pe arhitectura contract cu arhitect.

Daca nu se poate cu 7111 la activitate secundara, sunt nevoit sa fac un Srl ?

Rog mult un sfat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 20:40, 24 Octombrie 2009
dan.b a scris:
Pot trece activitate secundara cod Caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand I.I. ? Am infiintata o intreprindere individuala cu cod Caen activitate principala, 7112. Sunt inginer constructor si vreau sa fac proiecte de constructii si de instalatii. As fi vrut ca activitate principala sa am cod caen 7111, dar trebuia sa am diploma de arhitect, pentru a putea face proiectare in constructii, planuri pentru cladiri civile etc, cum se explica in 7111. Cu cod 7112 pot face proiecte de instalatii. Ca sa fac proiecte de constructii civile, desigur, in colaborare cu un arhitect, pot trece la activitate secundara cod 7111 ?
Nu stiu daca am fost foarte clar, dar ca idee, scopul meu este sa fac proiectare constructii civile, desigur pe partea specifica de inginerie, pe arhitectura contract cu arhitect. Daca nu se poate cu 7111 la activitate secundara, sunt nevoit sa fac un Srl ?

Buna ziua,
Aveti dreptate - Sunteti confuz in exprimare.
Fiind inginer constructor, pentru a putea elabora si semna un proiect de constructii trebuie sa fiti atestat tehnico-profesional de catre Min. Dezv. Regionale si Locuintei (asa numita stampila "MLPAT").
Oricum, ca inginer, nu puteti contracta lucrari de proiectare (o fac numai Arhitectii membrii OAR).
In ceea ce priveste Codul CAEN:
Coduri CAEN 2009
grupa 71 - Activitati de arhitectura si inginerie;
Clasa 711
711 - Activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta tehnica legate de acestea
Sub-clasa 7111 - Activitati de arhitectura
7112 - Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea
Deci codul CAEN 7112 va permite sa va exprimati liber in calitatea de inginer constructor.
Cu stima,
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen consultanta amenajari, proiectare etc. AndreaL AndreaL Buna ziua! Doresc sa imi infiintez un SRL, care sa aiba ca obiect de activitate servicii de proiectare. In acelasi timp, as vrea sa pot factura si servicii de ... (vezi toată discuția)
Oug 114 art. 66 cosminsalagean cosminsalagean Daca o firma are codul caen 7112 ( activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea ), iar domeniul de activitate este proiectarea tevilor unei ... (vezi toată discuția)
Pot face proiecte de constructii civile pe cod caen 7112? george_fcs george_fcs Buna ziua, Sunt de profesie inginer constructor si doresc sa inffintez o firma de proiectare. Codul CAEN al societatii va fi 7112. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)