avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Intocmire DDE
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Intocmire DDE

Daca o institutie a statului imi pune la dispozitie un proiect tehnic pentru realizarea unei lucrari, dar prin contractul de executie ma obliga sa intocmesc eu detaliile de executie si sa le predau in format editabil, pot pretinde drepturi de autor pt acestea? Eu nu as sa-mi foloseasca munca mea si la alte proiecte ale lor fara acordul meu.
Cel mai recent răspuns: Radu 1969 , utilizator 21:55, 27 Octombrie 2016
P.T. contine si detalile de executie. Cred ca va pus la dispozitia doc. pentru aut. de construire. Consultati L. nr. 50/1991 actualizata - Art. 9. - (1) Proiectele pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, precum si proiectele tehnice, pe baza carora se intocmesc acestea, se elaboreaza de colective tehnice de specialitate, se insusesc si se semneaza de cadre tehnice cu pregatire superioara numai din domeniul arhitecturii,constructiilor si instalatiilor pentru constructii, astfel:
a) de arhitect cu diploma recunoscuta de statul roman, pentru proiectarea partii de arhitectura pentru
obiective de investitii cuprinse la toate categoriile de importanta a constructiilor supraterane si a celor
subterane;
b) de ingineri constructori si de instalatii, cu diploma recunoscuta de statul roman, pentru partile de
inginerie in domeniile specifice, pentru obiective de investitii cuprinse la toate categoriile de importanta
a constructiilor supraterane si subterane, precum si la instalatiile aferente acestora;
c) de conductor arhitect, urbanist si/sau de subinginer de constructii, cu diploma recunoscuta de statul
roman, pentru cladiri de importanta redusa si aflate in afara zonelor protejate, stabilite conform legii.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si pentru documentatia de executie.
(3) Semnarea documentatiilor de catre persoanele prevazute la alin. (1) angajeaza raspunderea acestora in conditiile legii.
Nu stiu sa existe drepturi de autor!?
Am consultat legea. Firma mea este autorizata si pentru proiectare. Tema de proiectare este data in baza legii 440. Caietul de sarcini al PT prevede ca, executantul desemnat castigator sa intocmeasca DDE-urile in format digital editabil, apoi dupa aprobarea lor de catre o comisie a beneficiarului, primesc ordinul de incepere al lucrarilor. Ma deranjeaza faptul ca, imi foloseste munca la alte proiecte ale lor. DDE -urile se refera la partea de automatizarea, antiefractie si antiincendiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare proiect arhitectura puscasadi puscasadi Doresc sa stiu dupa infiintarea unei firme de proiectare. Pot personal semna proiectele de arhitectura pentru cladiri cu importanta redusa D? Sunt inginer ... (vezi toată discuția)
Cum obt. autorizatie de proiectare? popacata popacata Buna ziua! doresc sa infiintez o firma care sa aiba ca ocupatie realizarea proiectelor pt case, mansarde, lucrari interioare etc., am terminat o facultate in ... (vezi toată discuția)
Pot trece activitate secundara cod caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand i.i. ? dan.b dan.b Pot trece activitate secundara cod Caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand I.I. ? Am infiintata o intreprindere individuala cu cod Caen ... (vezi toată discuția)