avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare

Buna ziua.Am o intrebare ,cine imi poate raspunde.cunosc pe cineva care a fost judecat in lipsa si condamnat la 4 ani de inchisoare pentru furt,dar pers respectiva e plecata din tara.Cit timp ramine valida aceasta pedeapsa?Multumesc
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 23:43, 10 Noiembrie 2010
Pai cum sa demonstreze ca este nevinovat,daca nici nu a colaborat.nici macar nu sa prezentat in instanta,nu si-a format apararea.inca poate sa scape,daca sigur nu este vinovat,si isi poate sustine nevinovatia,cu acte,martori,sau alte probe.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
frank_kvitta, utilizator
Da este adevarat ca nu a colaborat,el s-a speriat pentru ca are si cazier ,iar acum daca apare il retin imediat nu?si fiind inchis banuiesc ca e mai greu de dovedit nevinovatia
In mod sigur va fi inchis,iar sentinta cred ca este definitiva si nu vad ce nevinovatie sa isi mai demonstreze,daca nu s-a aparat cand a avut loc judecata.
Nu,s-a speriat ca va fi inchis pentru ca stie ce a facut,nu de cazierul judiciar
Deci chiar daca a deschis recurs nu va scapa
In moementul in care se sustrage executarii pedepsei,ceea ce este evident,nu exista sanse.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare ptr prescriptia pedepsei As dori daca ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri legate de situatia in care ma aflu, mai exact a sotului meu. A fost condamnat ptr complicitate la furt ... (vezi toată discuția)
Sustragerea de la executarea pedepsei daniel124 daniel124 buna ziua, Doresc sa aflu daca o persoana care se sustrage de la executarea pedepesi de 5 ani,daca se preda sau v-a fi prins,v-a executa pedeapsa de 5 ani?sau ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare pedeapsa tana tana Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele: 1.Daca o persoana condamnata la 3 ani inchisoare a inaintat recurs la inalta curte de casatie si justitie, ... (vezi toată discuția)