avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua.Sunt divortata de 3 ani.In urma divortului ,in baza hotaririi judecatoresti copilul minor acum in virsta de 8 ani mi-a fast incredintat spre crestere mie .Atunci nu am facut si partajul pentru ca am cazut amindoi de comum acord ca ap sa ramina fetitei dar nu am facut nici un act legal.Acum dupa atita timp el si-a facut o relatie iar respectiva e posibil sa fie insarcinata.Eu vreau sa facem partajul acum,dar sfatuiti-ma ce trebuie facut si care sunt avantajele si dezavantajele pt mine si fetita mea.Mentionez ca el este in Italia.Iar cu pensia alimentara ce acte trebuie sa fac eu pentru a trimite in Italia ?Multumesc.
introduceti actiune de partaj in care solicitati sa va fie atribuit apartamentul si sa ii achitati fostului sot sulta corespunzatoare.
Dezavantaje - costuri mari
- taxa timbru 3% din valoarea masei partajabile
- onorariu pentru expertiza constructii care trebuie efectuata
- onorariu avocat in cazul in care doriti sa va angajati unul (ar fi indicat pentru ca procesul este destul de complex).
Puteti face si un partaj amiabil. Daca va cadea de acord cu o varianta care sa va convina si Dv. puteti sa realizati partajul si fara interventia instantei.
In legatura cu pensia de intretinere la care a fost obligat, in ipoteza in care acesta nu o trimite mai mult de 2 luni, puteti sesiza organele de urmarire penala pentru comiterea infractiunii de abandon de familie.In urma acestui demers veti vedea ca vi se va trimite lunar pensia la care a fost obligat.
buna ziua.
pentru pensia alimentara puteti investi instanta de judecata cu o actiune avand acest obiect. procesul s-ar putea sa fie de lunga durata avand in vedere ca ex-sotul este plecat in italia.
referitor la partaj, ati putea incheia chiar o tranzactie de partaj de care instanta va lua act in instanta pronuntand o hotarare de expedient.
Multumesc pt raspunsuri.Se poate face totusi un contract de vinzare -cump pe numele fetitei ,ea fiind minora?
1. Am inteles ca s-a stabilit deja in cadrul actiunii de divort pensia de intretinere. De aceea am facut referire la comiterea infractiunii de abandon de familie.
2.Desigur, daca fostul sot este de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)
Divort gloria gloria gloria gloria buna seara.va rog sa-mi raspundeti daca este posibil cat timp dureaza un divort .avem si un copil minor,si locuim in italia multumesc. (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)