avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Metoda comparatiei prin bonitare
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Metoda comparatiei prin bonitare

Avand in vedere ca in cadrul solutionarii dosarelor aflate pe rolul instantelor de judecata in care se efectueaza expertize tehnice de evaluare imobiliara, expertii tehnici desemnati folosesc metoda comparatiei prin bonitare bazandu-se pe utilizarea unor relatii de calcul diferite:

Ex: Vp = KxA (S+ G+T+E+D+B+R+C+V+P) x MxFxGsxHxGoxCrxUxZ
sau
Ex: Vp= K x (A+S+G+T+E+D+B+R+C+V+P) x MxFxGsxHxGoxCrxUxZ

si avand in vedere ca utilitatile sunt procente la suta din A (valoarea de baza), A neputand fi adunat cu aceste procente din A, va rog sa -mi comunicati care este relatia de calcul corect a fi aplicata, in vederea stabilirii unei practice comune de folosire de catre expertii tehnici evaluatori in realizarea unor rapoarte tehnice solicitate de catre parti si instantele de judecata.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
MIRELA CONDRIUC, utilizator

Alte discuții în legătură

Evaluare prin metoda comparatiei prin bonitare sorin42 sorin42 Buna ziua. Mai am o nelamurire cu privire la efectuarea evaluarii unui teren intravilan prin metoda comparatiei prin bonitare, si anume: la ce categorie de ... (vezi toată discuția)
Expirarea itp-ului oana_dianaB oana_dianaB Buna ziua am si eu o intrebare! Sunt plecata cu masina in Spania iar cat d curand imi va expira itp.ul ce patesc dak nu ajung l timp sa.l renovez??:(:(:( (vezi toată discuția)
Cass in cazul concediului medical noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Am un cm suportat 5 zile de societate si restul din fond. Contributia individual de sanatate pentru perioada suportata din fond este 0, dar nu mai ... (vezi toată discuția)