Societatea X angajeaza, in baza unei testari prealabile, salariati cu contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata, cu perioada de proba, inregistrat la ITM.
De la angajare si pana in prezent se depun la ITM mai multe acte aditionale.
In anul 2008 odata cu schimbarea conducerii apar si problemele pentru angajati:
- reducerea numarului de posturi (cu peste 10%)
- organizarea de interviuri cu personalul incadrat
- testarea personalului pe functii
- prelungirea programului de lucru peste cel legal - pana la "terminarea lucrarilor"
- nerecunoasterea orelor suplimentare
Personalului care a trecut interviul si testul i se cere sa semneze un nou contract de munca care prevede o noua perioada de proba.
Pana la urma angajatorul a venit cu un act aditional care are are forma unui contract individual de munca si in care a prevazut o noua perioada de proba....
(a doua, prima a fost la angajare)...
La intrebarea privind corectitudinea uneinoi perioade de proba.
Mi s-a raspuns ca daca imi convine, bine, daca nu ....
Dupa inregistrarea la ITM voi primi si exemplarul meu...
Pe om il poti convinge de orice, afara de un singur lucru: ca e prost.
Si daca asta mai e si sef ... in fata caruia te apuci sa pui in discutie directa corectitudinea unei actiuni intreprinse de el... mai dai de o zisa a romanului: prostul pana nu-i fudul...
Eu as fi dat-o mai "pe dupa frasin"... Avand in vedere testarea si inserarea unei noi perioade de proba, l-as fi intrebat daca nu cumva a omis sa-mi comunice pe care post m-a avansat, dat fiind ca numai asa e posibila o noua perioada de proba... sau daca m-a avut in vedere, dar momentan s-a razgandit ... atunci e necesara si eliminarea clauzei referitoare la noua perioada de proba....care a ramas acolo "din eroare".
varianta b. - (Mintea mea gandeste deja mai departe.. In perioada de proba CIM poate inceta printr-o simpla notificare - atentie la intentiile sefului).
De fapt, actul aditional mai are si alte clauze sau refera stict la o noua perioada de proba? (adica varianta a si b sunt totuna).
Perioada de proba
ginnyy
Unui salariat i s-a oferit interimar, de proba, (maxim 90 zile) o functie superioara celei pe care o detinea.
Trebuie sa fac aditional in care se stabileste ... (vezi toată discuția)