avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inlocuire contract individual de munca din initiativa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inlocuire contract individual de munca din initiativa angajatorului

Societatea X angajeaza, in baza unei testari prealabile, salariati cu contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata, cu perioada de proba, inregistrat la ITM.
De la angajare si pana in prezent se depun la ITM mai multe acte aditionale.

In anul 2008 odata cu schimbarea conducerii apar si problemele pentru angajati:

- reducerea numarului de posturi (cu peste 10%)
- organizarea de interviuri cu personalul incadrat
- testarea personalului pe functii
- prelungirea programului de lucru peste cel legal - pana la "terminarea lucrarilor"
- nerecunoasterea orelor suplimentare

Personalului care a trecut interviul si testul i se cere sa semneze un nou contract de munca care prevede o noua perioada de proba.

Ce ma sfatuiti sa fac ?????

Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:03, 17 Februarie 2008
Actul aditional are are forma si toate clauzele unui contract individual de munca inclusiv o noua perioada de proba....

In fapt angajatorul a intentionat sa inlocuiasca integral vechiul contract de munca (a afirmat ca anterioarele contracte de munca sunt ilegale) insa neputand face acest lucru, a gasit o metoda permisa de lege prin intocmirea actului aditional care in afara noi perioade de proba, probabil, este legal.

dupa inregistrarea la ITM voi citi cu atentie toate prevederile si voi reveni pe forum.
Am inteles ca are clauzele unui CIM intrebarea este daca este ceva diferit fata de CIM initial? Sau tot este identic si dorea o noua perioada de proba?
pt adelaida_07 - in principiu da.

Dupa ce voi primi un exemplar voi putea face o comparatie mai precisa.
Daca este identic si singura deosebire este o noua perioada de proba acesta este nul.
In cazul in care angajatorul va incerca sa te concedieze in perioada de proba il vei putea informa ca este ilegal si nu te va putea concedia fara cercetare disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba ginnyy ginnyy Unui salariat i s-a oferit interimar, de proba, (maxim 90 zile) o functie superioara celei pe care o detinea. Trebuie sa fac aditional in care se stabileste ... (vezi toată discuția)
Interpretarea unor clauze contractuale alexandru_a alexandru_a #-o O clauza din contractul meu de munca (CIM) spune ca NOII ANGAJATI sun in perioada de proba ptr 30/90 zile in functie de postul ocupat. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii, probleme intre angajat si angajator mihaela1234 mihaela1234 Buna ziua, cazul meu este urmatorul : m-am angajat cu data de 01.07.2009 pe baza unei oferte de munca care cuprindea un salariu de 800 ron net primele 2 luni ... (vezi toată discuția)