avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce costuri vor suporta clientii bancilor cand ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce costuri vor suporta clientii bancilor cand creditele in lei se vor converti in credite in euro ?




Recent, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a afirmat:

"Creditele in lei se vor converti la cursul pe care il va stabili cu doi ani inainte Banca Nationala a Romaniei, impreuna cu Guvernul, impreuna cu Uniunea Europeana si cu pietele. Asa va rezulta cursul de conversie. Creditele in lei se vor converti in credite in euro la acel curs", a mentionat Isarescu, intrebat fiind ce se va intampla cu creditele in lei, in conditiile in care tinta pentru adoptarea euro ramane 2015.

El a explicat ca, atunci cand se intra in aticamera de aderare la zona euro "se anunta un curs care nu trebuie sa ramana batut in cuie".

Intrebare: Ce costuri vor suporta clientii bancilor cand creditele lor in lei se vor fi converte in credite in euro ?


Multumesc?
Cel mai recent răspuns: relav_2010 , utilizator 00:09, 9 Noiembrie 2010
Sa ne fereasca Dumnezeu de acel moment si de modul de gandire al celeor care ne vor hotara soarta. Daca se va merge dupa politica de acum prin care intotdeauna inainte de scumpiri are loc o scumpire care sa constituie baza de calcul pt. scumpirile anuntate va dati seama ce ne asteapta. Eu nici nu vreau sa ma gandesc.
In plus, din nou vor apare probleme cu stabilirea dobanzii, dupa conversie.

Cred ca ar trebui sa fie prevenite eventualele abuzuri avand in vedere ca bancile profita de orice necunoastere/lipsa de informare a partea clientilor.

Din timp, ar trebui sa aflam din experienta celorlalte tari care au trecut prin aceasta experienta.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
relav_2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre codul fiscal si legea salarizarii POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE [b]Isarescu a primit ordin de la Consiliul Investitorilor Străini și de la AmCham de a respinge primordial Legea Salarizării și Codul Fiscal iulie 25, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua azi am observat la banca unicredit ca : la o plata ... mircea.g mircea.g buna ziua azi am observat la banca Unicredit ca : la o plata facuta in Bulgaria in leva cu cardul de lei, suma de fapt a fost convertita in Euro si apoi in ... (vezi toată discuția)
Are voie banca sa faca un cont in valuta automat - fara sa ma anunte? jansen jansen Buna ziua. Lucrez pentru o firma de peste granite care face platile in Euro. De curand am avut prima plata. Cand am mers la banca sa vad daca au venit ... (vezi toată discuția)