avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incaierarea - pedepsirea inclusiv a celui vatamat grav?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incaierarea - pedepsirea inclusiv a celui vatamat grav?

As dori sa aflu daca in cazul unei incaierari atunci cand se produce o vatamare grava a integritatii unuia dintre participanti si nu se poate stabilii cine a comis aceasta vatamare grava se aplica aceiasi pedeapsa la toti participantii, incluzand aici si pe cel vatamat grav ? In caz negativ de ce ?
Cel mai recent răspuns: poena , utilizator 21:08, 11 Noiembrie 2010
Declaratia inculpatului D. C. în sensul ca nu ar fi participat la savârsirea faptei, nu a fost avuta în vedere de instanta atâta vreme cât celelalte probe ale cauzei contrazic cele declarate.
Întrucât din probele cauze nu s-a putut stabili care din inculpati a cauzat leziunile suferite de inculpatul I. P., contributia lui D.C. nefiind singulara, instanta de fond a apreciat ca în cauza sunt întrunite elementele constitutive ale infractiunii de încaierare prev. de art. 322 alin. 1,2,3 în ce-i priveste pe inculpatii D. C., G. A.C., G. V. S., C. C. D., V. D. J.. Si N.C..
În ce-i priveste, pe inculpatii I. si P.acestia fiinda grav vatamati, instanta considerând ca leziunile suferite de I. nu pot fi imputate acestora , a schimbat încadrarea juridica pentru cei doi, din infractiunea prev. de art. 322 alin. 1,2,3 în infractiunea prev. de art. 322 alin. 1 Cod penal.

baza legala,o puteti gasii usor.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
abcana, utilizator
abcana a scris:

Declaratia inculpatului D. C. în sensul ca nu ar fi participat la savârsirea faptei, nu a fost avuta în vedere de instanta atâta vreme cât celelalte probe ale cauzei contrazic cele declarate.
Întrucât din probele cauze nu s-a putut stabili care din inculpati a cauzat leziunile suferite de inculpatul I. P., contributia lui D.C. nefiind singulara, instanta de fond a apreciat ca în cauza sunt întrunite elementele constitutive ale infractiunii de încaierare prev. de art. 322 alin. 1,2,3 în ce-i priveste pe inculpatii D. C., G. A.C., G. V. S., C. C. D., V. D. J.. Si N.C..
În ce-i priveste, pe inculpatii I. si P.acestia fiinda grav vatamati, instanta considerând ca leziunile suferite de I. nu pot fi imputate acestora , a schimbat încadrarea juridica pentru cei doi, din infractiunea prev. de art. 322 alin. 1,2,3 în infractiunea prev. de art. 322 alin. 1 Cod penal.

baza legala,o puteti gasii usor.

Multumesc pentru raspuns !!!
Stie cineva daca exista vreo decizie a instantei supreme in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incaierarea BaraganMarius BaraganMarius Salut ! Am o cunostinta, care in 2006 a savarsit infractiunea de talharie [zice el ] pt care a primit o pedeapsa cu inchisoarea de 10 luni ! Dupa a fost ... (vezi toată discuția)
Instigare sau complicitate poate! just. just. Salut ..numele meu este ionut 17 ani...venind acum o saptamana de la un gratar cu inca 3 baieti ...mam certat cu un baiat ...Am vorbit cu acest X dupa care ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot apara in aceasta situatie? Sorinel1 Sorinel1 Buna seara . Am si eu o nelamurire . Pe 25 decembrie 2013 am avut o altercatie cu doi tinerii intr-un club , care au sarit pe mine sa ma bata si eu m`am apart ... (vezi toată discuția)