avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Pot solicita anularea expertizei imobiliare?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Pot solicita anularea expertizei imobiliare?

Intr-un proces civil de granituire s-a dispus de catre instanta efectuarea unei expertize tehnice imobiliare pentru delimitarea a doua imobile vecine si trasarea liniei care separa imobilele.
Expertul a citat paratii (pe mine si pe fratele meu) la domicilii gresite motiv pentru care am solicitat anularea expertizei cu consecinta refacerii acesteia de catre expertul desemnat.
La a doua expertiza expertul ne-a citat dar nu am putut participa iar la instanta am constatat ca a doua expertiza este identica cu prima in sensul ca este realizata tip copy-paste.
Intrebare : pot solicita anularea celei de a doua expertize pe motivul ca este identica 100% cu prima expertiza?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:18, 18 Noiembrie 2010
Nu este motiv de nulitate faptul ca nu ati putut sa fiti prezenti, constatarile lui au fost aceleasi.
Puteti insa sa formulati obiectiuni la expertiza in conditiile in care constatarile lui nu corespund realitatii. Instanta va analiza obiectiunile, le va pune in discutia contradictorie a partilor si in cazul in care le admite le va transmite expertului.
Nu exista motive de nulitate a lucrarii efectuate pentru simplul fapt ca va apartine culpa de a nu il fi instiintat pe expert de imposibilitatea dvs de prezentare la efectuarea constatarilor,mai ales ca de data aceasta ati fost citati in mod corect.
Puteti formula insa obiectiuni la lucrarea efectuata si apoi puteti solicita efectuarea unei noi expertize de catre trei experti.
succes !
Deoarece expertul a copiat practic expertiza initiala sigur a depus-o cu 5 zile inainte la registratura instantei de judecata , timp suficient pentru studierea acesteia de catre parti . Daca nu au fost formulate obiectiunile in timp util se pierde si acest drept din partea d-voastra .
Obiectiunile se ridica la primul termen dupa ce partile au luat cunostinta de continutul expertizei si au fost legal citate sau au fost prezente in sala de judecata.
Vreti sa detaliati sintagma "termen util" ?
Termen util = depunerea raportului cu 5 zile lucratoare inainte de termenul de judecata, timp in care partile au timp de a studia expertiza si de a depune obiectii la primul termen . Daca nu sunt depuse obiectii judecatorul poate decide soarta procesului civil in baza raportului

Alte discuții în legătură

Expertiza ncpc smeagull smeagull Buna ziua, Am o cauza pe noul cod de procedura civila in care s-a dispus o expertiza. Ma astept ca expertiza sa se depuna intre termene, asa incat de ex. la ... (vezi toată discuția)
Termen depunere plangere la ceccar Krissia . Krissia . Care este termenul in care se poate depune plangere la CECAR impotriva unui expert contabil judiciar? Si baza legala va rog. Dar termenul pt plangere penala ? (vezi toată discuția)
Obiectiuni ref la expertiza ,evaluare ili1 ili1 Buna,, sunt parat in dosar civil ,reclamantul si paratul sau intalnit cu expertul desemnat.Raport depus ,reclamantul inainteaza obiectiuni ,judecatorul accepta ... (vezi toată discuția)