avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor nastere

Am o intrebare:conform carui contract colectiv de munca se acorda acest ajutor?Celui unic sau celui la nivel de ramura?Pentru ca articolele care stipuleaza acest lucru sunt diferite in cele doua contracte.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 19 Noiembrie 2010
Nu are nici o legatura faptul ca aveti contractul de munca suspendat, ei trebuie sa va platesca acest salariu.
Este o aberatie a acestora ... potrivit art.49 alin.4 C.mun., pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât prestarea muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator, dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.
Prin urmare, aveti tot dreptul la primirea ajutorului de nastere ... promovati o actiune in instanta in termenul de 6 luni de zile de la data nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere pentru copil cu handicap delia2007 delia2007 Buna ziua. Un parinte care are la deducere un copil in varsta de 18 ani, care are si o indemnizatie de 300 de lei , pentru handicap., trebuie sa il scoata ... (vezi toată discuția)
Deducerea suplimentara parinte Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua .Se poate lua in considerare, la calculul impozitului pe salar,respectiv deducere suplimentara, un parinte ce este o persoana cu handicap grav cu ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara pentru nepot anamariagroza anamariagroza un angajat are in intretinere copilul, major, fara venituri si pentru acesta i se acorda deducere suplimentara. la data de 15 a lunii curente, anunta ... (vezi toată discuția)