avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... marca comunitara
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

marca comunitara

Ma intereseaza procedura obtinerii unei marci comunitare pentru o firma romaneasca. Daca cineva a depus cerere de inregistrare la OHMI si poate sa-mi dea unele indicatii in acest sens, ma intereseaza in special varianta on-line(e mai putin costisitoare)! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 17:18, 10 Noiembrie 2010
Buna ziua,

Procedura obtinerii unei marci comunitare este similara cu cea a obtinerii unei marci nationale, respectiv:
-se depune cererea;
- se achita taxa de examinare, in maxim 1 luna de la depunere;
- urmeaza examinarea preliminara si pentru motive absolute. Daca nu sunt probleme, se publica;
-3 luni perioada de opozitie de la data publicarii;
- daca nu sunt opozitii se inregistreaza, se publica a doua oara si se emite certificatul.

Aveti cerere de inregistrare de marca, inclusiv in limba romana. De asemenea notele explicative privind completarea cererii exista si in varianta in limba romana.
Ca limba principala va puteti alege limba romana, iar ca limba secundara trebuie sa fie una din cele 5 limbi oficiale ale Oficiului Marcii Comunitare.

Pentru siguranta puteti apela la un consilier in proprietate industriala.

Succes in continuare!
Multumesc pentru claritatea si profesionalismul raspunsului Dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca osim Alexandru` Alexandru` Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie in speranta ca ma puteti ajuta. Detin un site al carui nume de domeniu este ceva general. De exemplu: ... (vezi toată discuția)
Despre înregistrare mãrci Militant Militant Ieri am trimis actele pentru înregistrarea unei mărci însoțită de o reprezentare grafică. reprezentarea grafică are dimensiunea de 4,2x4,2 cm. ... (vezi toată discuția)
Numele unui magazin online madalinvineroiu madalinvineroiu Salutare tuturor! Urmează să îmi deschid un magazin online și am o mică nelămurire, dacă de exemplu numele site-ului și al firmei este \"Meresipere ... (vezi toată discuția)