avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Fals/furt de identitate-deschidere adresa email
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Fals/furt de identitate-deschidere adresa email

Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru a-mi distruge imaginea.
Politia spune ca nu poate urmari aceste cazuri intrucat nu au baza legala, fiind o infractiune informatica noua ce nu are temei legal in Romania.
Niciun fel, avand in vedere ca oricine isi poate alege orice nume atata timp cat identitatea sa este necunoscuta iar accesul la postarea de comentarii este total gratuit si fara obligarea utilizatorului ca sa se inregistreze cu toate datele de identificare: adresa, CNP, carte identitate etc., date care nu pot fi cunoscute de catre un necunoscut...
Adresati-va organelor de politie impotriva respectivului pentru calomnie.Cereti politiei sa trimita adresa operatorului la care a fost inregistrat ID,si asa dovediti fapta.
Daca in spatele mesajelor postate sub numele user-ului se afla o persoana ale carei date nu pot fi identificate, nu poti depune o plangere pentru calomnie impotriva unei persoane neidentificate.
In opinia mea, nu cred ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de calomnie prevazute de art. 206 Cod penal, ci eventual ale infractiunii de fals privind identitatea prevazuta de art. 293 Cod penal. ;)
Mulţumesc pentru răspunsuri.
Deocamdată le-am scris celor de pe site-urile unde s-au postat acele comentarii, rugându-i să-mi divulge adresa IP de unde s-a postat.
Cei de la hotnews nici măcar nu mi-au răspuns la mesaj (o bilă neagră pentru ei).
Cei de la standard.ro, au răspuns următoarele:
"Buna seara,

Din pacate nu putem furniza datele ceruta despre persoana care a postat acel comentariu pentru ca acest lucru ar contraveni termenilor si conditiilor site-ului www.Standard.ro. Insa avand in vedere conditiile in care acest comentariu a fost postat si verificarea facuta de noi, putem daca dumneavoastra doriti ca acest comentariu sa fie sters de pe site-ul Standard.ro


Multumesc pentru intelegere,"

Îi înţeleg, şi mă aşteptam la asta.

În ce condiţii pot fi ei obligaţi să divulge aceste date?
Doamna,cereti politiei sa trimita o adresa la acel operator.Va garantez ca raspunsul nu va mai fi acelasi.

Alte discuții în legătură

Calomnie pe internet? user85 user85 Un prieten a lansat niste afirmatii nu tocmai \"de bine\" pe un forum la adresa unei persoane dintr-o institutie publica,acuzand-o de coruptie(si nu ... (vezi toată discuția)
Calomnie Ady337 Ady337 Buna ziua, Daca o persoana posteaza mesaje calomnioase, neadevarate, la adresa mea, carei institutii trebuie sa ma adresez pentru identificarea acesteia? Si ... (vezi toată discuția)
Raspundere juridica - blog de stiri homebet homebet Buna ziua, As vrea sa deschid un site de tipul unui ziar online in care sa fie publicate stiri si informatii despre ceea ce se intampla intr-o companie spre ... (vezi toată discuția)