avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Finalizare etapa licitatie electronica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Finalizare etapa licitatie electronica

In calitate de autoritate contractanta am organizat o licitatie deschisa offline cu finalizare on line pentru achizitia de produse,fiind licitate un numar de 700 loturi.Aceasta licitatie urmeaza sa se finalizeze cu incheierea unui acord-cadru cu 3 ofertanti. La finalizarea etapei de licitatie electronice s-a ivit urmatoarea situatie.La un numar de cca.40 loturi exista pe unul din cele 3 locuri un numar de 2 sau mai multi castigatori cu acelasi prêt asa cum este redat in exemplele de mai jos:

- La un lot - in urma finalizarii etapei de licitatie electronica - Pe locul 1 se afla 2 ofertanti cu pretul de 0.13 ron,iar pe locul 2 se afla 1 ofertant cu pretul de 0.14 ron
sau
- In urma finalizarii etapei de licitatie electronica la un alt lot:
- Pe locul 1 se afla 1 ofertant cu pretul de 0.06 ron,
- Pe locul 2 se afla 1 ofertant cu pretul de 0.07 ron
- Pe locul 3 se afla 2 ofertanti cu pretul de 0.10 ron.
sau
-In urma finalizarii etapei de licitatie electronica,la un alt lot:
- Pe locul 1 se afla 1 ofertant cu pretul de 0.05 ron,
- Pe locul 2 se afla 1 ofertant cu pretul de 0.07 ron
- Pe locul 3 se afla 4 ofertanti cu pretul de 0.08 ron.

Mentionam ca in documentatia de atribuire nu am mentionat cum se va proceda in astfel de situatii.
Cum procedez pentru departajarea ofertantilor care au depus oferte egale de pret?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 09:58, 15 Noiembrie 2010
avand in vedere faptul ca in sistem nu se poate reoferta, licitatia electornica finalizandu-se, in cazul ofertelor egale de pret va recomand sa solicitati ofertantilor prezentarea unor noi oferte de pret in plic inchis si intr-o perioada data. nu acceptati prezentarea ofertelor prin fax. stabiliti un termen pt depunere si pt deschiderea ofertelor iar ulterior stabiliti castigatorii printr-un inscris separat. nu este o situatie reglementata de lege insa este recomandabila avand in vedere ca nu conduce la incalcarea principiilor oug 34.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie electronica in seap Grigore Carmen Grigore Carmen Ce se intampla daca, in cazul unei licitatii electronice in SEAP, doua firme oferteaza acelasi pret ca fiind cel mai scazut? Care sunt pasii care trebuie ... (vezi toată discuția)
Faza finala electronica la licitatie offline cf72a cf72a Faza finala electronica la licitatie offline - 1 runda in 24 de ore. - de cate ori isi poate imbunatati un ofertant pretul ? - autoritatea contractanta poate ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare fonduri creatza_70 creatza_70 Buna ziua! La o licitatie deschisa, finalizata cu licitatie electronica, se prezinta un ofertant cu pretul mai mare cu pana in 10% fata de estimat. Avand ... (vezi toată discuția)