avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Posibilitate de intrare in intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Posibilitate de intrare in intravilan

Posed un teren in extravilanul loc. Ovidiu,jud.C-ta la 200m de un cartier rezidential,cum pot solicita intrarea terenului in intravilan.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 04:02, 16 Martie 2012
Mergeti la serviciul urbanism al primariei Ovidiu si solicitati mai multe informatii.
Doua variante: fie va uniti cu vecinii pana ajungeti la o suprafata de minim 10.000 mp si faceti un PUZ prin care schimbati categoria de folosinta a terenului si destinatia acestuia, pana ajungeti la intravilan curti constructii, fie va interesati la primarie cand/daca se actualizeaza PUG-ul localitatii si daca parcela dvs. este cumva propusa pentru trecerea la intravilan.
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan se face numai in baza unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), terenul fiind ulterior inclus in PUG. In vederea intocmirii unui PUZ, trebuie sa luati legatura cu un arhitect, pretul realizarii unui PUZ, precum si durata intocmirii acestuia variind in functie de complexitatea proiectului. Dupa intocmirea acestuia, PUZ-ul trebuie aprobat de autoritatea locala administrativa competenta (Consiliul local, judetean etc). Cat priveste termenul de intocmire si aprobare a unui PUZ, trebuie sa luati in calcul cel putin cateva luni, perioada care depinde de viteza de reactie a tuturor celor implicati in acest proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan in intravilan dmy_cornell dmy_cornell Buna ziua, bunicul meu a avut un teren arabil de 194 mp, in \\" CONVENTIE de folosire a terenurilor cu destinatie pentru gradini\\" timp de 20 de ani dupa ... (vezi toată discuția)
Trecere teren din extravilan in intravilan AlinaBadea08 AlinaBadea08 Buna ziua, Stie cineva unde ar trebui sa ma adresez pentru scoaterea unui teren din extravilan si trecerea lui in intravilan? Am primit informatii ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)