avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract apartament

Buna ziua !

Am semnat un precontract la un apartament urmand ca la o data ulterioara cand achit diferenta proprietarul sa semneze contractul final. Acesta tot amana semnarea contractului cu toate ca il caut cu banii la mine. Intrebarea 1 : Pe perioada precontractului eu sunt proprietar ? Are vreun drept sa mai intre in casa? 2. Ce trebuie sa fac daca nu se prezinta la notar sa-i dau banii si sa semneze contractul ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:20, 18 Februarie 2008
1. Precontractul a fost semnat in fata notarului?
2. In textul Precontractului a fost stipulata data la care urma sa platiti diferenta aceasta urmand a fi si data la care sa se semneze Contractul final?
3. A fost stipulata vreo sanctiune in textul Precontractului pentru cazul in care vreuna dintre parti nu isi va onora obligatia finala?
4. Deocamdata Vanzatorul este proprietar.

CONS
5. Sunteti in posesia apartamentului?
1.da
2.da
3.eu pierd avans si daca proprietarul nu se prezinta pana la data care este in contract el trebuie sa-mi returneze o anumita suma.
4.
5.da , locuiesc deja in apartament
Nu alergati dupa el cu banii in buzunar. Trimiteti-i "invitatie speciala" (notificare prin executor judecatoresc sa se prezinte in data de ... la ora... la notarul... in vederea inchierii in forma autentica a contractului) ca nu aveti cum sa dovediti ca l-ati cautat.
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
romascanu, moderator
Efectele antecontractului nu depind de autentificare. Din punctul meu de vedere sunt doar niste bani irositi pentru ca forma autentica e impusa numai pentru transferul proprietatii asupra terenurilor, or prin antecontract nu se transmite nimic.

Daca s-a prevazut data la care trebuia incheiat contractul iar vanzatorul a depasit-o, pe langa sumele pe care le poate datora potrivit antecontractului,va puteti adresa instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract.

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana! darkone darkone Buna seara, Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem ... (vezi toată discuția)
Rog urgent consiliere juridica vanzare-cumparare mir2006 mir2006 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: doresc sa cumpar o casa, cu un avans consistent si restul sumei, la eliberarea casei, fix peste 1 an de zile. Ce ... (vezi toată discuția)