avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arest in cursul judecatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arest in cursul judecatii

buna seara
in data de 28 sept.s-a hotarat,in cursul urmaririi penale prelungirea mandatului cu 20zile.ulterior,in 19oct.s-a prezentat rechizitoriul si s-a dispus mentinerea starii de arest.atacat cu recurs.respins.pana la cate zile se poate prelungii starea de arest in cursul judecatii?de cate ori se poate cere eliberarea sub control judiciar?exista o periodicitate stabilita?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stan , Avocat 23:06, 11 Noiembrie 2010
In cursul judecatii starea de arest se verifica periodic dar nu mai tarziu de 60 de zile. Se poate cere de cate ori exista motive intemeiate liberarea provizorie sau revocarea.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Teoretic, in cursul judecatii o persoana poate sta in arest preventiv pana la jumatate din maximul pedepsei infractiunii respective. In timpul judecatii arestul se verifica pe 60 de zile, nu se prelungeste, este intr-un fel perpetuu. Liberarea se poate cere oricand, dar cu o anumita masura...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elib.sub control judiciar tayson tayson buna seara. in cursul cercetarii judecatoresti,persoana fiind arestata,ce putem cere(cu mai multe sanse de reusita)obligatia de a nu parasi localitatea sau ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv ContSters176959 ContSters176959 buna seara . in cazul carderilor , cu acuzatii de constituire de grup infractional ,si phishing , dupa 6 luni de arest preventiv mai sunt sanse sa se judece in ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)