avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
@maria, ceci, danapopa
Suntem toti cumva, prin preajma, insa derutati, confuzi ...
Vreau doar sa va spun cateva lucruri
1. Comisia care corecteaza nu este aceeasi cu cea care a elaborat subiectele, deci nu se pune problema oboselii... De asemenea in contestatie verificarea lucrarilor o face o a treia comisie.
2. Este adevarat ca trebuie consultata tematica, insa ratiunea pentru care se concepe si se publica, in mod oficial, o anumita lista de subiecte, din care an de an s-au dat extras subiectele de examen, este tocmai aceea de a te orienta, canaliza pe respectivele subiecte. Altfel, de ce naibii se mai publica? Doar asa, la deruta? Care e povestea acestei curse? Puteau sa faca publica DOAR tematica si astfel nu te mai "sunta" nimeni cu "surprize"
3. Daca urmariti subiectele din 2007 veti vedea ca s-au cam axat pe alocuri, in trei cazuri, pe ACELEASI subiecte. De exemplu: 1. din contractul de locatiune, anul trecut au dat modurile de incetare, anul asta cesiunea si contr de sublocatiune 2. din prescriptia extinctiva, in 2007 s-a dat intreruperea prescriptiei ext , in 2008 "spaima subiectelor" aceeasi p.e. in materie succesorala. 3. din nulitati, in 2007 s-a dat DPC nulitatea actelor de procedura; in 2008 la DPP nulitatile ca sanctiuni procedurale. Ei, ce ziceti? :duh:Mai poate crede cineva ca nu se repeta subiectele din anii anteriori???:tooth:

:magic:
Ultima modificare: Duminică, 7 Decembrie 2008
dana2space, utilizator
sa vedeti ce bafta pe unii de la iasi...la penal...
vatamarea corporala grava 2p.
pedepsele aplicabile minorilor si masurile educative 3p
infractiunile din L241/2005 4p
la celalaat nmar(s-a dat pe 2 numere) pt 4 puncte a fostparticipatia improprie. OARE CARE DRAQ LE E LOGICA LA OAMENII AIA?
pe langa sub de rahat, am avut bafta si de un candidat care era urmarit ca sa fie prins copiind (il vazuse deja)....si o ora si jumatate au stat lipiti de banca noastra....
tot ce am auzit de admiterea la iasi mi se pare mult prea stupid....
Buna dimineata!!Nu vi se pare si voua ciudat ca nu mai trebuie sa invatam??:) Mie imi lipseste un pic....:) Inca am gestul acela "reflex" de a citi mereu...
dapa2space, cred ca ai dreptate referitor la comisia care corecteaza....Si imi doresc sa nu ajungem in situatia de a face contestatii....:(
Cine vede primul rezultatele, ne va da si noua "de veste", nu-i asa????=D>
Sper ca dupa afisarea rezultatelor sa ne putem intalni...la o cafetutza...lasand in urma micile "ciondaneli" inerente cauzate de un maaaaare stres:P
O zi buna tuturor!
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2008
danapopa88, utilizator
danapopa88 a scris:

Buna dimineata!!Nu vi se pare si voua ciudat ca nu mai trebuie sa invatam??:) Mie imi lipseste un pic....:) Inca am gestul acela "reflex" de a citi mereu...
dapa2space, cred ca ai dreptate referitor la comisia care corecteaza....Si imi doresc sa nu ajungem in situatia de a face contestatii....:(
Cine vede primul rezultatele, ne va da si noua "de veste", nu-i asa????=D>
Sper ca dupa afisarea rezultatelor sa ne putem intalni...la o cafetutza...lasand in urma micile "ciondaneli" inerente cauzate de un maaaaare stres:P
O zi buna tuturor!

Este doar un "relach" faptul că nu mai învăţăm, deoarece aşteptăm rezultatele oficiale ale examenului.
De învăţat însă, vom învăţa toată vaţa, atât la modul general, cât şi special, al perfecţionării în profesie.
ªi, nu în ultimul rând, va trebui să învăţăm ptr. examenul de definitivat pe care îl vom susţine la terminarea stagiaturii.
Încă odată felicitări celor care au terminat şi MULT SUCCES celor care mai au examene.
Ai dreptate Danapopa, si eu acum aveam senzatia ca tot trebuie sa citesc, azi noapte m-am trezit de cateva ori cu gandul sa mai citesc ceva, e destul de greu sa ne revenim dupa asa un stres.
Dar sa speram ca va fi bine.
Va urez multa bafta la toti.
Si va pup.
De acum asteptam rezultatele...............;)

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)