avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie imobil si teren
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie imobil si teren

Buna ziua,
Administratorul societatii la care lucrez a achizitionat un imobil si un teren. Trebuie inregistrate la administratia financiara?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 13:41, 12 Noiembrie 2010
Da, in termen de 30 de zile de la data achizitionarii.

Codul Fiscal art. 254 alin. 5 si art. 259 alin. 6
Multumesc pentru raspuns.
As mai avea niste neclaritati referitoare la inregistrarea contractelor de vanzare-cumparare in contabilitate. Astfel, societatea achizitioneaza terenul de la persoana fizica cu suma X. O parte din aceasta suma o suporta cumparatorul din surse proprii iar restul sumei este achitata din creditul bancar obtinut de societate care urmeaza a fi transferat in contul persoanei fizice de la care s-a facut achizitia.
2111 = 404
5121 = 5191 (sau 162)
404 = 5121

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract vanzare-cumparare teren + ctie. landscapeconcept landscapeconcept Buna ziua, ma puteti ajuta cu un raspuns va rog mult ? am un contract de vanzare-cumparare, teren si constructie, in rate cu o val x. este corecta ... (vezi toată discuția)
Achizitie utilaj fonduri europene nerambursabile contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca am efectuat corect inregistrarile pentru achizita unui utilaj din fonduri europene In luna martie ... (vezi toată discuția)
Inreg.teren in contabilitate bubby bubby SRL , a cumparat teren cu contract vz-cump.de la pers fizica , plata s-a facut cu disp.plata ,din aport propriu asociati cum fac inreg in conta 2111 la 404 , ... (vezi toată discuția)