avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 300

Persoana juridica in Romania, am achizitionat cherestea de la o alta pers. juridica, tot din Romania, ambele platitoare de tva.
problema: decontul 300
am inregistrat tva-ul in decontul 300, la randul 12 (achizitii de bunuri si servicii supuse masurilor de simplificare......taxare inversa) si la randul 19 (achizitii de bunuri, altele decat cele de la rand. 17 si 18......)
am primit notificare de la ANAF pentru schimbarea perioadei fiscale pentru ca rezulta ca m-am inregistrat la intracomunitare.
mi-au spus ca e bine inregistat la randul 12 dar nu si la 19.Spun doamnele de acolo ca trebuia ceva mai jos, adica unde, ca 19.1, 19.1.1 si 20 sunt ptr. achizitii intracomunitare si cheresteaua nu intra aici, fiind achizitionata tot din Romania.?

Sper ca s-a inteles ceva din ce am vrut sa spun.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:32, 13 Noiembrie 2010
randul 19 se refera la achizitii intracomunitare si din cauza asta ati primit notificarea de la ANAF, dansii crezand ca ati efectuat o achizitie intracomunitara.
la randul 19 se preiau sumele de la rd. 7 ( sau 7.1, 7.1.1 - depinde de spata in sine)

masurile de simplificare aplicate livrarilor interne se inscriu la rd. 12 si rd. 21 (operatiuni interne)
Raspunsul dat de @jester este corect. Pentru clarificarea situatiei veti face o corectie de erori materiale care consta practic in depunerea unui nou decont, de data aceasta, corect.

La Administratia Finantelor Publice de care apartineti veti afla procedurile de urmat si documentele de depus necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva JENIFER JENIFER S-a achizitionat in august un autoturism din germania pentru care se aplica taxarea inversa (coduri valide de tva pt cumparator si vanzator).Masina nu va fi ... (vezi toată discuția)
Decont tva carsim4 carsim4 Daca am o achizitie intracomunitara de prestari servicii iar prestatorul este inregistrat in scopuri de tva in statul membru, in dec TVA aceasta achizitie o ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare helenita helenita Buna ziua, La o factura de servicii intracomunitare, taxare inversa, platitorul este inregistrat in scopuri de tva in Irlanda, am decl 390 cu suma din ... (vezi toată discuția)