Am si eu o intrebare, avand in vedere ca ma consider nedreptatita de minunatul stat roman.....
In '93, sotul meu a achizitionat un teren pe baza unei chitante de mana. Vanzatorul a murit 2 ani mai tarziu, familia acestuia a deschis succesiune ptr mostenitori si am aflat total intamplator ca respectivii au dat anunt la ziar sa vanda terenul! In acel moment, i-am chemat in instanta ptr ceva ce era al nostru de drept.
procesul a durat mult, am adus martori pe care judecatorii respectivi (Judecatoria Buftea, Cornetu) tot amanau sa ii vada, multi nervi....
Intr-un final, Judecatoria Cornetu ne-a dat castig de cauza numai ca paratii aveau dreptul la recurs, recurs ce a avut loc la Tribunalul Bucuresti, care, la fel, dupa vreo 2 amanari ale sentintei definitive, le-a dat lor castig de cauza pentru un motvi fara temei: ca noi ar fi trebuit sa deschideam actiunea in termen de 3 ani de la cumparare - altfel este prescriptie definitiva - lucru pe care noi l-am facut, putem dovedi cu acte - ca acest motiv nu are nici un fel de temei legal.
Intrebarea mea este: Ce se mai poate face in acest caz? Sa dam Statul in judecata ptr daune materiale? paratii s-au ales si cu banii nostri - pe care sustin acum prin minciuni ca noi i-am fi dat imprumut desi sunt martori ai vanzarii-cumpararii de atunci - si cu terenul care acum valoareaza undeva la 60.000 euro; exista vreo instanta peste acest Tribunal Bucuresti, invincibil si fara greseala? Sau doar la Strasbourg mai avem sanse? Multumesc, Madalina
Motivul este prescriptie extinctiva a dreptului de a cere acel drept si are temei legal.
Alexandru, indiferent ce scrie in chitanta.
As face apel pe motiv ca pamantul e posedat de promitentii cumparatori... dar va trebuie avocat.
decizia tribunalului bucuresti este definitiva si irevocabila.
am inteles ca apel se mai poate face dor la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este adevarat????
Daca terenul a fost in posesia dvs, atunci dreptul de a solicita o hotarare care sa tina loc de act autentic (daca asta o fi fost obiectul cauzei si nu alta bazaconie) nu era prescris.
Dar peste o hotarare definitiva si irevocabila, ma tem ca nici mama desteptaciunii nu mai poate trece.
Pe la Cornetu nu erau avocati?
(nu stiu in ce masura solutia data asupra prescriptiei poate fi interpretata "greseala materiala" - daca se gandeste cineva la contestatie in anulare).
Fuguta la avocat sa vedeti daca mai sunteti in termenul de recurs, ca vad ca nu prea stiti cand e definitiva, cand irevocabila etc. e normal sa nu stiti, nu va condamn, dar mergeti repejor sa vedeti la un avocat care trebuie sa stie.
decizia tribunalului bucuresti este definitiva si irevocabila.
am inteles ca apel se mai poate face dor la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este adevarat????
Pai daca e definitiva si irevocabila ce apel sa mai faceti???