avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren achizitionat cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren achizitionat cu chitanta de mana

Buna,

Am si eu o intrebare, avand in vedere ca ma consider nedreptatita de minunatul stat roman.....
In '93, sotul meu a achizitionat un teren pe baza unei chitante de mana. Vanzatorul a murit 2 ani mai tarziu, familia acestuia a deschis succesiune ptr mostenitori si am aflat total intamplator ca respectivii au dat anunt la ziar sa vanda terenul! In acel moment, i-am chemat in instanta ptr ceva ce era al nostru de drept.
procesul a durat mult, am adus martori pe care judecatorii respectivi (Judecatoria Buftea, Cornetu) tot amanau sa ii vada, multi nervi....
Intr-un final, Judecatoria Cornetu ne-a dat castig de cauza numai ca paratii aveau dreptul la recurs, recurs ce a avut loc la Tribunalul Bucuresti, care, la fel, dupa vreo 2 amanari ale sentintei definitive, le-a dat lor castig de cauza pentru un motvi fara temei: ca noi ar fi trebuit sa deschideam actiunea in termen de 3 ani de la cumparare - altfel este prescriptie definitiva - lucru pe care noi l-am facut, putem dovedi cu acte - ca acest motiv nu are nici un fel de temei legal.
Intrebarea mea este: Ce se mai poate face in acest caz? Sa dam Statul in judecata ptr daune materiale? paratii s-au ales si cu banii nostri - pe care sustin acum prin minciuni ca noi i-am fi dat imprumut desi sunt martori ai vanzarii-cumpararii de atunci - si cu terenul care acum valoareaza undeva la 60.000 euro; exista vreo instanta peste acest Tribunal Bucuresti, invincibil si fara greseala? Sau doar la Strasbourg mai avem sanse? Multumesc, Madalina
pot pune la dispozitie copii dupa acte ca sa punem capat oricarui dubliu, speculatie....
ingereasa a scris:

pot pune la dispozitie copii dupa acte ca sa punem capat oricarui dubliu, speculatie....

Stimata doamna, problemele acestea nu se pot rezolva pe Forum. Aici puteti doar sa primiti opinii juridice. De ce nu mergeti la un avocat sa va ajute si sa-i aratati si actele pe care le aveti?:-/
multumesc, stiu asta dar vad ca deja au fost polemici si as fi vrut sa le pun capat.
evident ca a existat si exista un avocat care s-a ocupat de acest proces.
Atunci, macar atat va sti sa va spuna, daca mai sunteti in termen de recurs ori ba. :)
Daca nu aveti incredere in acel avocat, renuntati. E cam aiurea sa platiti un avocat si sa apelati in alta parte pentru solutii, nu simtiti? :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare - hot care sa tina loc de act vc ni_leta ni_leta Buna ziua. Revin cu problema mea incercand sa sintetizez . 1. In 1968 un proprietar ce detinea 624 mp teren vinde tatalui meu si sotiei acestuia (a 2-a, ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu chitanta de mana ContSters109337 ContSters109337 Buna ziua Sa va spun o poveste: in anul 2003, sotul meu a cumparat cu chitanta de mana o suprafata de teren de la o doamna. suma ceruta si stabilita in ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana barbu costica barbu costica parintii au cumparat in 1975 un teren de 315 mp cu tot ce era construit pe el cu vecinii A,B,C si strada D .nu au facut alt act,au facut o casa pentru care au ... (vezi toată discuția)