Militant a scris:
Scrieti numai sa va aflati in treaba, serios. Eu sunt aici sa pun intrebari si sa primesc raspunsuri, dumneavoastra faceti niste judecati de valoare (indoielnice pana la cer), emiteti opinii despre autor samd. NU SUNTETI CAPABILI sa dati un raspuns competent: legea X articolul Y interzice purtarea cagulelor la manifestatii. Pana acum am avut parte numai de incapabili. #-o
PS Viata unui politist nu trebuie sa fie mai presus de viata dvs (daca nu sunteti politist...), sa fim tratati in mod egal in fata legii si magistratilor ca de aici e toata buba...
Buna seara tuturor.
L-am intrebat si pe Mordechai si nici el nu stie sa existe vreo lege care sa interzica portul cagulelor. Mordechai e foarte informat pentru ca barba si peyot-ele lui pot fi luate ca masca daca nu e atent cu statul politienesc... asaaa ... Mordechai mi-a zis ca Legea nr. 60/1991 republicata in M. Of. nr. 888 din 29 septembrie 2004 reglementeaza manifestatiile publice, asa ca banuiesc ca Militantul este multumit de raspuns. Inteleg ca ideea portului cagulei are legatura cu protejarea identitatii celor care manifesta. Foarte corect.
De vreme ce nu exista nici o lege care sa-i oblige pe cei care manifesta sa-si dezvaluie identitatea sau sa se inregistreze cumva nu poate exista nici o lege care sa-i impiedice sa-si ascunda identitatea fie maschandu-se, fie altfel, cata vreme nu fac nimic ilegal. Daca fac ceva ilegal, mascatul devine o chestiune usor diferita pentru ca e destinata zadarnicirii urmaririi penale. Dar pana nu se petrece nimic ilegal ... Daca ar fi interzise cagulele ar trebui interzis si ... travesti-ul ... s.a.m.d.
Fiecare se mascheaza cum vrea: gay-ii se travestesc, functionarii de banca poarta salopete si cagule (nu ma intrebati de ce, am rata la banca), cei din ku-klux-klan dau cagulele jos (ca asa nu-i mai cunoaste lumea), legionarii se imbraca in rosu, comunistii poarta camasi verzi, etc. Insa .... vorbim de baluri mascate sau de manifestatii publice? :O
...
ati incheiat cu un fel de parafraza dupa cateva versuri din "Imparat si proletar"
Faceţi ca-n astă lume să aibă parte dreaptă,
Egală fiecare, şi să trăim ca fraţi!
=D>
Insa ... ratiunea pentru care omorul este considerat ca fiind deosebit de grav daca e savarsit impotriva unui magistrat sau politist
in exercitiul functiunii sau in legatura cu profesia apare in multe legislatii inclusiv in USA. In Romania tocmai ca a fost scos din noul cod penal care acusi-acusi va intra in vigoare. Halal stat politienesc! Rusinee sa ne fie! Da' ce stiu eu, de vreme ce-s doar o biata marioneta de capra care se bucura in mod pervers de chinurile si umilinta acestui stat politienesc balcanic, absurd si neglijent?