Sunt la inceput de drum si as avea nevoie de un sfat de la persoane cu experienta.
Am o speta cu o firma, prestatoare de servicii, care se confrunta cu debitori rau-platnici.
Firma respectiva are incheiate contracte cu clientii, are facturi emise, si nu reuseste sa-i faca pe acestia sa plateasca sumele datorate.
Parerea mea este ca trebuie facuta cerere de emitere a ordonantei care va conţine somaţia de plată, la judecatoria in circumscriptia careia se afla respectiva firma.
Credeti ca este corect?
offtopic
ghola "1 In conformitate cu legislatia in materie fiscala ,, pentru orice venit trebuie emisa o factura fiscala.Acest venit are la baza un contract."
unde apare aceasta norma fiscala?? am mai auzit pe cineva
mie nu mi se pare logica....cumpar sau vand cateva cuie si gata musai contract?
nu era vb de piata ci intre 2 persoane juridice
eu vand la o societate 1 TIR de ciment sa zicem care valoareaza 2000E ca exemplu ca nu stiu exact cat face. Acel client nu o sa mai cumpere niciodata dupa asta sa zicem. Si-a facut plata cu OP sau CEC si nu ne mai vedem in veci. De ce e obligatoriu contract?? Inteleg daca e colaborare de lunga durata si cand e vb de sume mai mari, faci un contract in precizezi clauze fixe, precise cu privire la executarea obligatiei. Dar cand vinzi cand si cand cate ceva la o pers juridica....chiar nu vad sensul....de asta spuneam care e acea norma asa celebra de care mi-a povestit odata cineva dar nu a stiu sa imi unde era prevederea.
contract de inchiriere intre doua societati....locatorul refuza sa emita factura inainte de a primi banii. fiind in intarziere cu plata.....am ajuns la somatii de plata. creditorul spune ca ii datorez xxx suma in baza contractului, iar eu nu am nici o factura emisa de el. in situatia asta are o creanta certa?