avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutorul la caldura pe 2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutorul la caldura pe 2010

Buna ziua ,
as dori sa stiu cum se v-a aplica subventia la caldura , blocul avand centrala termica si factura de gaz fiind emisa pe asociatie, administratorul v-a aplica subventia din totalul intretinerii / ap sau cum?
Cel mai recent răspuns: chara , utilizator 09:14, 19 Noiembrie 2010
Declaratiile pe proprie raspundere se depun la primarie completate cu codul furnizorului de gaz.

La asociatie se va primi tabelul cu ajutoarele de caldura de la furnizorul de gaz, probabil odata cu factura.

Ajutorul de caldura este un procent din cota valorii de gaze a apartamentului respectiv, procent care rezulta din incadrarea venitului / membru de familie intr-o grila de venituri.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
elga50, moderator
Multumesc pentru raspuns,si totusi la asociatie se vor primi tabele nominale cu cei care vor beneficia de subventie, adika administratorul v-a sti la care apartament exact se aplica reducerea?
Da, pentru ca administratorul calculeaza cat revine fiecarui apartament de plata pentru caldura.
La aceasta cota aplica procentul pentru fiecare beneficiar al ajutorului conform grilei in care se incadreaza venitul familiei respectiv si scade acea valoare din totalul cotei de intretinere in luna respectiva.

Fiind un procent, acest ajutor poate avea valori diferite de la o luna la alta in functie de cat este valoarea cotei de caldura a apartamentelor respective.

De exemplu sa presupunem ca X beneficiaza de ajutor pentru caldura de 30%.
In luna noiembrie caldura la apartamentul lui X este de 100 lei. Ajutorul va fi 30 lei, deci X va plati caldura pentru noiembrie nu 100 lei, ci 70 lei.
In luna decembrie caldura la apartamentul lui X este de 130 lei. Ajutorul va fi 39 lei.
Deci X va plati in decembrie pentru caldura nu 130 lei, ci 91 lei.
Total gresit . Cand vine tabelul de la Radet , in dreptul fiecarui solicitant de ajutor de incalzire este si procentul de reducere care i se aplica dar si limita , adica nu mai mult de... Nu poti sa-i scazi mai mult decat spune primaria , dar nici daca nu a consumat nu beneficiaza de ajutor decat x% din incalzirea ce ii revine . Exemplu concret : ajutor aprobat 60% dar nu mai mult de 72.9 lei , consumul ce- revine este 84.5 , ajutor 84.5*60/100=50.4
Nu-i total gresit.....numa' partial.;)
Am uitat sa specific ca exista o limita peste care nu se trece in cazul fiecarui coefiecient.

Important era sa priceapa utilizatoarea cum devine cu procentul si cu valoarea ajutorului si cu variatia acestei sume de la o luna la alta......

Alte discuții în legătură

Subventie de 50% STARGATE1 STARGATE1 Vin la dv. cu o mare nelamurire ! Locuiesc intr-un bloc de garsoniere patronate de o firma deci sunt chirias ! Am depus cererea de acordare a ajutorului ... (vezi toată discuția)
Nelamurire viorica98 viorica98 Ajutorul meu lunar pentru incalzirea locuintei cu energie termica pentru luna noiembrie a fost in valoare(maxim) de 124.12 ron.Pe lista de cheltuieli aferente ... (vezi toată discuția)
Este discriminare? scarlet scarlet asociatia de proprietari are dreptul sa-mi conditioneze acordarea ajutorului pentru incalzire de trecerea la intretinere a fiicelor mele? mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)