avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare Asociatie de proprietari

Buna ziua,
Am doua intrebari:
1. Care este durata de valabilitate a unui acord de asociere in vederea constituirii unei asociatii de proprietari? (acordul de asociere a fost incheiat, semnat, legalizat, dar nu s-a constituit asociatia)
2. Se poate transforma o asociatie care nu este de proprietari, dar cuprinde toti proprietarii dintr-un condominiu, in asociatie de proprietari pentru acel condominiu?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: cppuser , utilizator 13:16, 18 Noiembrie 2010
Stiti care este cheia, dupa parerea mea, pentru a putea fi folosita Legea 230/2007 (neamendata din acest punct de vedere)?
Inscrierea cotei-parti indivize in actul de proprietate.
Pe baza acestei cote-parti indiviza din actul de proprietate, consemnata in acordul de asociere, va puteti organiza in asociatie de proprietari chiar daca nu locuiti in condominiu.

Dupa parerea mea, din ce stiu eu pana acum, asta e o scapare a legii, limitand asociatia de proprietari la cladiri, la condominii.....

Eu cred ca trebuie sa mergeti mai departe, sa incercati sa va infiintati asociatia de proprietari.:)
Multumesc pentru raspuns

Actul de proprietate al fiecaruia cuprinde explicit si cota indiviza.

Multumesc pentru raspunsuri si pentru incurajare. N-avem incotro: vom merge inainte.

Daca studiati un pic materialele publicate aici pe forum, puteti sa faceti dosarul (in 3 exemplare) cu toate piesele necesare fara mari cheltuieli. Mergeti cu acestea la judecatorul delegat si cred ca este posibil sa infiintati o asociatie de proprietari chiar daca sunt proprietari de case si nu de apartamente in bloc.
Succes!
@cppuser consultati OUG nr. 210 / 04.12.2008 pentru completarea Legii locuintei nr. 114/1996 publicata in Monitorul Oficial 835 din 11 decembrie 2008 si poate gasiti ceea ce va trebuie.
@ adriantot : Multumesc :)
@ s.c. serv ad loc : Multumesc :)

Voi citi tot ce gasesc.