avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce despagubiri trebuie sa platim in urma unui accident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce despagubiri trebuie sa platim in urma unui accident de masina?

Buna ziua!
Sotul meu a provocat un accident de masina (nu a acordat prioritate), soferita din cealalta masina avand 3 coaste rupte si o pasagera cu mana rupta. Ce despagubiri trebuie sa platim? Cam cat este o suma rezonabila, avand in vedere vatamarea corporala? Deocamdata partea vatamata nu ne-a zis decat o parte din cerintele pe care le are si a zis ca cu timpul vor mai veni si altele. Si acest "cu timpul" ma ingrijoreaza, pentru cat timp se vor mai intinde discutiile? in cazul in care nu ne intelegem pe parte amiabila, ce poate pati sotul meu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:20, 7 Decembrie 2010
Nu, nu ma deranjaza sa platesc toate cheltuielile rezultate in urma accidentului si in urma avarierii masinii. De la inceput noi am spus ca vom plati, pentru ca suferinta este mare (si nici nu poate fi egalata in bani), oasele rupte dor tare.
Problema este ca partea vatamata zice "da si noi vrem sa ne intelegem", ne-au zis si cat doresc si cand am avut banii si am vrut sa semnam un act la notar prin care in urma intelegerii se renunta la pretentii actuale si viitoare, brusc nu vor sa mai semnam nimic. Am intrebat daca fac acest lucru pentru ca vor mai multi bani, sa spuna direct, dar nu am primit un raspuns direct. Au zis numai ca mai vor inca ceva investigatii medicale, deoarece nu cred ceea ce li s-a zis de medicii din spital, ca totul e ok cu oasele. Si ca mai vor zile de concediu trecute in certificatul medico-legal.
Eu asta nu inteleg: daca nu vrei mai multi bani, sau daca vrei - spune!, dar vrei sa te intelegi si au zis ca nu vor proces, de fapt ce se va intampla?
Este clar ca este vorba de un santaj. Va vor santaja mult timp cerandu-va diverse sume de bani pentru o durere de masea ... cica este urmare a accidentului de circulatie. Parerea mea este ca persoana respectiva sa fie chemata in fata organului de cercetare penala si sa declare in scris suma pretinsa. Altfel povestea va fi fara sfarsit.
Povestea s-a complicat si mai mult acum: desi a fost internata intr-o clinica particulara specializata in traume ale oaselor si desi a reclamat dureri in piept, medicii nu i-au gasit nimic, la radiografii nu s-a vazut nimic. La 3 saptamani dupa externare si dupa incheierea certificatului ML (asa zic ei, ca l-au facut, eu nu l-am vazut), dna si-a facut alte investigatii din care a reiesit ca are o fisura de stern si deplasarea sternului si ea imi zice ca nu va mai putea lucra niciodata la capacitatea normala din cauza acestui lucru (este functionara la primarie).
Si ne mai spun ca medicul i-a anuntat ca din cauza acestui lucru poate sa il bage in puscarie pe sotul meu pentru ani buni si poate sa i se suspende pe viata permisul. Si ca inca nu stiu, ar vrea sa incerce si lucrul acesta, totusi sa nu ne intelegem si sa-l bage in puscarie pe sotul meu.
Eu nu inteleg: se poate face asa ceva dupa ce a iesit din spital si la 3 saptamani? Daca nu s-a facut certifictul ML, in cat timp dupa ce a iesit din spital trebuie sa mearga sa-l faca (daca termenul e de 3 luni si intre timp acasa ea mai pateste ceva etc....)
Si nu in ultimul rand, chiar va fi bagat in puscarie sotul meu pentru asta? Sunt soferi care au omorat oameni sau care erau chiar in stare de ebrietate si nu am auzit sa intre la puscarie.
Sunt deja disperata, nu stiu ce sa mai cred!!!
Nu pot decat sa fiu de acord cu distinsul dn.expert Ciobanu,in sensul ca se incearca santajarea dvs pentru obtinerea unei sume cat mai mari de bani.
Se pare ca daca ai posibilitati si oferi o suma rezonabila,corectitudinea este luata de unii drept altceva.
Afirmatiile unui simplu medic,care nu are mnimic comun cu dreptul ,cu inacdararile juridice sau cu alte probleme,este lesne de inteles ca sunt lipsite de orice fundamant si sunt formulate doar pentru a mai castiga si el ceva.
Nu cedati si ramaneti la suma rezonabila pe care ati propus-o initial si veti vedea ca si persoana respectiva,va"da inapoi" cu privire la cuantumul pretentiilor emise.
In ultima discutie avuta cu partea vatamata, aceasta ne spune ca pana la urma nu mai vrea nici o intelegere cu noi, ca vrea proces si ca vrea sa-l vada pe sotul meu in puscarie. De asemenea, va da in judecata si medicul care a ingrijit-o la clinica, pentru ca nu i-a descoperit fisura de stern pe care aceasta a descoperit-o cu alte analize la 3 saptamani dupa externare.
Ne acuza calomnios ca noi sigur am mituit medicul sa nu-i gaseasca ei acest lucru (mentionez ca am vizitat-o in spital sa vedem care este starea dansei, dar niciodata nu ne-am intalnit cu personalul medical, nici macar cu vreo asistenta!!!).
Spune ca "nu vrea sa se razbune, dar vrea dreptate, vrea sa-l vada in puscarie" (nu inteleg care dreptate, avand in vedere ca sotul meu si-a recunoscut de la inceput vina - neacordarea de prioritate - si am fost de acord sa platim si reparatiile masinii si spitalizarea si alte pretentii avute de ea).
Avand in vedere ca persoana respectiva nu este dispusa la nici o intelegere si va depune plangere, ce este de facut? Prima oara am zis sa gasim un avocat pe domeniul penal pentru aparare. Care sunt pasii ce trebuie urmati in continuare?
Sotul meu chiar ar putea ajunge in puscarie? Ce vina avem noi ca nu i s-a gasit nimic in spital?
Adaug faptul ca aceasta persoana are mai multe procese pe rol (afirmatia ei), din care unul intr-un accident in care a fost vinovata, dar nu vrea sa plateasca despagubiri partii vatamate.....
Sunt foarte dezamagita si speriata in acelasi timp, ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc din suflet tuturor celor care au postat raspunsuri!!!

Alte discuții în legătură

Accident rutier OanaIf OanaIf Buna ziua, Am si eu o intrebare: dupa un accident rutier,in cat timp maxim te poti prezenta la medicul legist ca rezultatul investigatiilor medicale sa fie ... (vezi toată discuția)
Accident doru24 doru24 Buna ziua, in luna ianuarie am avut un eveniment rutier,ma aflam in curtea unei scoli descarcam marfa dupa ce am terminat de descarcat m am urcat in masina si ... (vezi toată discuția)
Accident cenzoru cenzoru Buna ziua, Pe data de 17.04.2009, am avut un accident cu vatamare corporala. Circulam pe un drum cu 3 benzi pentru fiecare sens si ma aflam pe cea din mijloc. ... (vezi toată discuția)