avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Din floare in floare, comparatii siteuri barouri
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Din floare in floare, comparatii siteuri barouri

Cautand asiduu contul in care pot achita taxa pentru cardul de avocat 2008, am constatat cu "aproape surprindere", ca acesta nu exista.
Nu pe pagina oficiala a Baroului Bucuresti.
Motiv pentru care, intr-o incercare de a afla daca suntem cu totii in aceeasi "oala" cu privire la aspectul "pagina oficiala de internet a Baroului total inutila si neintretinuta", am accesat pagina Baroului Cluj.

Nu realizez ce speram sa aflu, dar am ramas placut surprins. Se pare ca cei din Cluj chiar au inteles faptul ca imaginea conteaza, prima impresie intotdeauna conteaza, si in consecinta observ un portal intretinut atat estetic, cat si din punct de vedere al informatiilor expuse membrilor/utilizatorilor acestuia.

Ca si nota comparativa, accesand pagina oficiala a Baroului Bucuresti, constati existenta unui "anunt" de forma:
"ANUNT

In atentia avocatilor care nu si-a achitat contributiile restante la
Baroul Bucuresti, U.N.B.R. si Filala Bucuresti a C.A.A."

Punand accent pe stilul plastic iesit din comun a partii de propozitie ce mandra contine un dezacord cat UNBR de mare.

Este un exemplu minor, dar deranjant, si m-am intrebat intotdeauna de ce acesti oameni, nu sunt capabili sa creeze o pagina de web functionala, care in definitiv i-ar scuti de nervi si cozi formate din avocati grabiti, enervati si plictisiti de indolenta de care dau dovada o parte din angajatii institutiei in cauza.

Pagina oficiala a Baroului Bucuresti, in concluzie, poate fi privita ca un afront din partea celor care sustin legitimitatea existentei acestuia si care, in definitiv il "intretin".
Il intretin in contra bunului simt si in contra nevoilor nascute, actuale si presante ale avocatului din ziua de astazi, care nu poate afla cum poate contribui la bugetul baroului prin achitarea unei simple taxe, intr-un mod rapid, fara alte complicatii.
Nu, stimati colegi, este necesar un tur de onoare pana la sediul baroului pentru a putea beneficia de aceasta informatie.

Revenind, va invit sa aruncati o privire pe site ul Baroului Cluj, sa va faceti o idee, in cazul in care nu stiati deja, asupra a cum trebuie sa arate pagina de web a unei institutii denumite Barou.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2008
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Nu cred sa-ti faca probleme portarii, insa cred sa fie destul de lunga... :O Nu stiu cum o vei poza intreaga... poate pe bucatele. :P
Oare astia de la baroul mirobolant nu s-au gandit: de ce sunt atatia avocat care nu-si platesc taxele? Si nu vorbim de 1-2 luni, ci de peste 3 luni ca sa ajungi pe lista neagra!
Oare nu au realizat: o fi mult, o fi greu de platit, o fi birocratie cu declaratia si tot??... :-/ O fi greu de gasit conturile... :))
Din pacate nu a mai fost nevoie sa ajung in zona Barou.
Ma oblig in continuare sa fac rost de lista respectiva.
Sun de 15 minute la secretariat, nu raspunde nimeni...sun curios daca imi vor furniza info. cu privire la lista minune.
Liliana, nu este vina lor ca nu si-au dat seama. Problema este ca nu ii intereseaza.
Daca ma apuc si le propun un lucru, banuiesc ca vor rade 15,45 minute.
Nu neaparat ras, dar intra pe o ureche si iese pe cealalta. Pastrez aceeasi durata de timp pentru accesul informatiei pe una dintre urechi...:))

De ce nu isi platesc atatia avocati taxele? Pai a devenit o corvoada numai obtinerea unor informatii de bun simt de la barou. Isi imagineaza ca nu este omul stresat destul cu admin. financiara, trebuie sa se situeze si ei in top.
Pe mine nu ma streseaza AF, am un inspector super! De treaba, nu tu spagar, e mereu in termen cu actele, primesc instiintari si explicatii de fiecare data... :P
Sunt indragostita de ea! :"> Si de aceea nu ma voi muta din sector 3 cu domiciliul... :D
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Asa deci, astept atunci o recomandare.
De stramutarea dansei catre sectorul 1 ma voi ocupa personal! :))
Am aflat intr-un final si tot prin intermediari ca nu sunt pe lista lor B-). Totusi, daca reusim sa o facem publica ar fi minunat.

Alte discuții în legătură

Contributii barou Mihaela Enache Mihaela Enache Imi poate spune cineva care e cuantumul contributiilor la UNBR si la Baroul Bucuresti / pe luna pt un avocat stagiar? Doamna de la cancelarie m-a expediat si ... (vezi toată discuția)
Primire examen definitivat Valentina Curosu Valentina Curosu IMi spune si mie cineva, ce imi trebuie pentru primire la examenul de definitivat, o simpla recomandare sau contractul propriu-zis cu avocatul la care m-am ... (vezi toată discuția)
Alegeri baroul bucuresti A.E.Savescu A.E.Savescu ALEGERI BAROUL BUCURESTI Candidati si noutati http://www.juridice.ro/speciale/alegeri_baroul_bucuresti_2007.php Sondaj de opinie ... (vezi toată discuția)