avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Control Garda Financiara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Control Garda Financiara

Buna seara,

In OUG 91/2003 privind organizarea Garzii Financiare precum si in alte acte normative de reglementare a acestui organism, se identifica doua tipuri de controale: controlul tematic foarte bine explicat (conditiile de exercitare) si controlul curent care se execută operativ şi inopinat, pe baza legitimaţiei de control, a insignei de împuternicire şi a ordinului de serviciu. Poate cineva sa-mi explice mai exact in ce consta controlul curent si daca pe ordinul de serviciu este identificata entitatea economica supusa controlului.

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 20:37, 21 Februarie 2008
Stai linistita comisarii Garzii Financiare nu au respectat niciodata prevederile OG 91/ 2003. Au alte metode si asta pentru ca primesc stimulente in cuantum a 3 salarii de baza. Acesta e motivul pentru care cauta sa te gaseasca pe picior gresit si dau amenzi usturatoare. Ei uita ca sunt functionari publici si sunt platiti din bani publici.
tematic ori curent e tot una in practica unata a Garzii FInanciare. Poate in curand vor scoate o culegere de spete si de acolo vom pricepe mai bine modul cum se aplica OUG 91.
Apropos...ce bine i-a ales pe aia care apar in dreapta in reclama cu spaga...e stereotipul celor "cotropitori":))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garda financiara ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.De la infiintarea unui srl cu principal domeniu de activitate magazin mixt care ar fi perioada la care ar trebui sa ma stept la un control din ... (vezi toată discuția)
Control pfa eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Am un pfa cu domeniu de activitate \"realizare de software la comandă\". Sediul l-am stabilit într-un imobil din zona rurală pe unde nu trec ... (vezi toată discuția)
Controale gf Din experienta proprie, stie cineva care sunt elementele de control la o vizita a Garzii Financiare? (vezi toată discuția)