avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediu medical
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediu medical

am un concediu medical cod 85, dupa ce l- am calculat, rezulta urmatoarele:
fiind cod 85 toata suma se suporta din FNUASS= 457 lei, iar contib.la concedii medicale per socitate este de 287 lei.
457-287=140 lei,suma ce trebuie recuperata de la fnuass. Am depus declaratia, insa nu mai vreau sa intocmesc dosarul ptr.recuperarea sumei(balanta, copie ctr.munca, certif.negrevare, cereri......, virarea sumei peste 4-5 luni .....nu sunt bani!!!!)ci sa compensez cu suma ce va fi de plata in luna urmatoare.Unde gasesc in legislatie aceasta reglementare? Mentionez ca in decl.102 am completat la CM pe recuperat suma de 287lei. ESTE CORECT? Multumesc!!!:vishenka:
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 20:47, 17 Noiembrie 2010
Buna seara. Va raspund la ultima parte.
In declaratia 102, treceti la medicale in fiecare luna deductibila suma, pana ce o recuperati pe toata. Atentie nu puteti trece o suma mai mare de recuperat decat cea rezultata din calcul in acea luna. De aceea banuiesc ca o sa va intindeti pe mai multe luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Note contabile inreg.eronat krika8712 krika8712 Buna ziua, Am urmatoarea situatie careia nu stiu cum sa o dau de cap. In anul 2007 am avut concedii medicale iar nota contabila am inregistrat-o asa 4311=423 ... (vezi toată discuția)
Note contabile concediu medical cu recuperare sume in lunile urmatoare mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Societatea noastra are sume de recuperat de la FNUASS, insa nu am facut dosar de recuperare, ci ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 102 cristina 4 cristina 4 Buna ziua am completat in declaratie 102 toate obligatiile la stat, pentru contul contrb boala 0.85% am de recuperat boala de la FNUASS cum este corect ... (vezi toată discuția)