avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conflict de interese
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conflict de interese

In situatia in care eu,ca functionar public,semnez contractul individual de munca al fiului meu prin care acesta devine angajat si subaltern al meu,inseamna ca am participat la luarea unei decizii prin care s-a realizat direct un folos material pentru o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, si in consecinta se aplica art. 253.1 Cod penal (conflict de interese)?Sau chiar semnarea CIM poate reprezenta indeplinirea unui act in intelesul aceluiasi articol 253.1?
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 22:42, 17 Noiembrie 2010
Da, se refera inclusiv la raporturile de munca, deci intra sub incidenta art 253.1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate FBI FBI Sotul este contabil sef intr-o UAT iar sotia este contabil in cadrul aceluiasi compartiment financiar-contabil , amandoi fiind functionari publici . Sunt ... (vezi toată discuția)
Este acesta un caz de conflict de interese? stelyan 01 stelyan 01 Daca un director al unei institutii publice cum este APIA, aproba , acordarea unei subventii mamei lui ( aproba prin semnatura si parafa dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese hdanny hdanny M-ar interesa sa stiu daca dintr-o comisie de acordare a unor drepturi, pot sa faca parte si sotul si sotia, sau intra la \\\\"conflict de interese\\\\" , sau ... (vezi toată discuția)