avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este acesta un caz de conflict de interese?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este acesta un caz de conflict de interese?

Daca un director al unei institutii publice cum este APIA, aproba , acordarea unei subventii mamei lui ( aproba prin semnatura si parafa dosarul pentru subventia respectiva), pentru infiintarea unei culturi, este un caz de conflict de interese?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 1 Septembrie 2018
Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv , constituie conflict de interese.

În speță, situația descrisă constituie un conflict de interese
Va multumesc mult, pentru raspuns!

Este vorba, cred, de art 301 ,din Codul de Procedura Penala!

Art. 301
Conflictul de interese
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.

Si mai am o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati, cum ar fi trebuit sa procedeze, directorul in cauza, tinand cont de faptul, ca, legal, dosarul respectiv indeplinea conditiile finantarii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
stelyan 01, utilizator
Codul penal prevede infracțiunea. ... In speta, directorul nu trebuia sa semneze
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese hdanny hdanny M-ar interesa sa stiu daca dintr-o comisie de acordare a unor drepturi, pot sa faca parte si sotul si sotia, sau intra la \\\\"conflict de interese\\\\" , sau ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate, conflict de interese pentru administratorul public, functie contractuala lex69 lex69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti pana la ce grad de rudenie, sau afinitate sunt stabilite incompatibilitatea si conflictul de interese pentru functia in regim ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese?! AndreiMIT AndreiMIT Buna ziua, Se da urmatoarea situatie, 2 surori au 2 prieteni cu care inca nu sunt casatorite, prietenul uneia dintre ele lucreaza ca audit pentru o ... (vezi toată discuția)