Imi permit sa va adresez si eu cateva intrebari.
Mama si tatal meu in prezent in viata detin un apartament cu 4 camere.Eu mai am un frate. Mama de ceva timp se tot gandeste cum ar putea face ca sa faca sa ne imparta la ambii aceasta mica avere acum cat ei mai sunt in viata . Mentionez ca mama are o banuiala ca tata s ar putea sa mai aiba un copil dinante de casatoria lor si ii este teama ca acesta sa aiba pretentii la mostenire in momentul in care el nu ar mai fii. Care ar fi cea mai buna solutie in acest caz , cum ar putea imparti totul fara ca acesta din urma daca exista sa nu poata ridica pretentii!! Cum se imparte totul in momentul in care unul din ei decedeaza s au ambii? Va multumesc!
Dobanditi proprietatea, dar nu in schimbul unui pret in bani, ci platiti parintilor intretinere ( alimente, ingrijire, medicamente etc.) pt tot restul vietii lor.
Avantajele sunt ca deveniti imediat proprietari ( dvs. si fratele), puteti sa vindeti etc., nu poate fi atacat, dezavantajul este ca aveti obligatia de intretinere. Daca nu vi-o indepliniti, parintii pot solicita instantei rezilierea contractului.
Desi in majoritatea cazurilor obligatia de intretinere e doar fictiva, parintii vor doar sa puna la adapost bunurile respective, in practica, daca de ex. va certati cu ei si se razgandesc, pot cere rezilierea.
Discutati cu parintii si fratele, eventual mergeti la un avocat sa va sfatuiti, intrebati notarul de costuri si luati o hotarare.
ideea era daca se poate face ceva legal fara a supara pe nimeni si in cazul in care ne trezim cu pretentii din partea altcuiva sa nu aiba nici un drept.
este o banuiala si doream sa prevenim acest lucru fara a mai avea batai de cap dupa ............, mai exact sa fie totul in regula . ce putem face? multumiri
Testament
ContSters308967
Buna seara,
Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)