avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Casa de Asigurari a Avocatilor
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Casa de Asigurari a Avocatilor

Cand am trecut in avocatura am fost foarte neplacut surprinsa sa aflu ca sumele cu care cotizam lunar nu sunt administrate, investite de o societate specializata in domeniu, CAA fiind gestionata tot de... colegii nostri avocati.
Nu ar fi poate cazul sa se modifice aceasta reglementare? Ce parere aveti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 00:24, 8 Martie 2008
avluci a scris:

Desi mi se pare ca e treaba moderatorilor sa faca ordine in thread-uri se poate accepta si aceasta varianta.
In acest caz s-ar putea opta pt. o varianta similara si pt. editare, bineinteles ca durata va fi mult mai scurta, de ordinul a 10-15 minute.

Sunt de aceeasi parere cu avluci.
Daca un user din eroare sau alte motive, intelege (sau nu) sa posteze de mai multe ori, intervine un moderator care sa stearga ce este in surplus, sa cenzureze ce nu isi are locul pe un forum precum si sa sanctioneze un utilizator in cazul in care se constata ca a actionat cu rea-vointa.
Asa... rrevin la subiect:

Avand in nvedere excedentul bugetar din ultimii 5 ani precum si lipsa de respect ce, in ideea CAA trebuie sa ni se arate constanta, probabil ca sa nu uitam ca "ei e sus si noi e jos"... :D la unibar se va lua in discutie modificarea cotelor de contributie astfel:
- 80 de lei fix lunar pentru stagiar;
- 300, 400 sau 500 de lei suma fixa lunara, indiferent de incasari, pentru avocatii care pot pune concluzii pana la CA;
- 500, 600 sau 700 de lei suma fixa lunara, indiferent de incasari, pentru avocatii care pot pune concluzii la toate instantele.
:D
Acestea, in opinia mea, are urmatoarele consecinte: protejarea venitului avocatului din case mari de avocatura si dezavantajarea celor mici.
Pana si minimul care trebuie platit de stagiar e in avantajul caselor mari, caci ideea e ca daac stagiarul are mai putine taxe, negociezi mai putin la brut cu el. :P
Ma intreb: nu e nevoie, in acest caz, sa se schimbe intreg statutul CAA? Pentru ca nu voi plati la fel si sa am drepturi diferite, nu?
Alta consecinta ar fi (desi, in practica, avocatul unei case mari nu se pensioneaza) ca, dupa ani de munca in acre a avut un venit mare, la pensie avocatul sa nu ia nici un sfert. :(

Da, Andreea, ce bine ca se maresc taxele, doar si onorariile se maresc, nu? B-)
Mie nu mi se pare ca se maresc :))
Era o gluma cu trimitere la comentariul tau... Tocmai, se micsoreaza pentru cei mari... :P
Propun ca suma ce reprezinta contributia CAA pe care un avocat stagiar trebuie sa o achite, sa fie de 8 lei si nu 80 de lei.
:-"
Acel " 0 " pe care am inteles sa il elimin din ecuatie, propun sa fie transpus la sumele pe care, avocatii care au dreptul de a pune concluzii la pana la CA si avocatii definitivi, le vor achita in contul CAA.
Probabil voi fi urmarit cu torte si sulite pe forum pentru aceste propuneri, pentru ultima propunere cu siguranta.
( :)) )
Liliana, tinand cont de interesul pe care il are avocatul stagiar, chiar daca incheierea unui contract de claborare, sa spunem, presupune o prealabila negociere cu privire la onorariu, nu cred ca stagiarul (de rand) va "indrazni" sa inceapa o negociere vizavi de acel brut la care faci referire.
Nu spun ca experienta unor anumite persoane, persoane care au activat in domeniul juridic o perioada de timp indelungata, nu va oferi posibilitatea acestora de a negocia. Pentru acestia, stagiatura este doar un "impediment administrativ", avand capacitatea de a avea opinii pertinente sustinute de o experienta vasta in domeniul juridic.
M-am referit la stagiarul de rand, care vine din facultate, se uita in stanga, in dreapta, in sus si se gandeste "now what?!".
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2008
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat

Alte discuții în legătură

Modificare: doar moderatorii mai pot sterge mesaje Admin Admin Incepand de astazi, utilizatorii nu isi mai pot sterge propriile mesaje. Doar moderatorii vor putea sterge mesaje. (vezi toată discuția)
Stergerea postarilor repetae Romică Stoica Romică Stoica Oare nu se pot sterge postarile repetate, pe care membrii nu au bunul simnt sa le stearga? Cu atat mai mult cu cat postarile noastre cu iesri necontrolate ... (vezi toată discuția)
Propune o noua serie de moderatori pana la 5 noiembrie Alin Popescu Alin Popescu Multumim pentru propunerile de data trecuta. Le multumim si moderatorilor nou-numiti ca si-au acceptat si luat in primire rolul cu cea mai mare ... (vezi toată discuția)