avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca

buna ziua.sunt insarcinata in 24 de sapt si lucrez ca asistent medical la un cabinet stomatologic in prezent figurez in concediu medical deoarece am avut probleme cu sarcina dar astazi am primit prin posta romana inchiderea contractului meu de munca. as vrea sa va intreb avea voie sa imi desfaca contractul de munca fiind insarcinata si mai ales in concediu medical.lucrez la aceasta firma de 2 ani.Va multumec
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 19 Noiembrie 2010
Nu se poate asa ceva este ilegal. Contractul de munca nu se poate desface in timpul concediului medical.
In plus trebuie sa fiti informata cu privire la acest aspect.
Codul muncii
Art. 17. - (1) Anterior incheierii sau modificării contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice. (O.U.G. nr. 55/2006)

va multumesc pentru raspuns
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b) pe durata concediului pentru carantina;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) se abroga;
f) pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
g) pe durata indeplinirii serviciului militar;
h) pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat;
i) pe durata efectuarii concediului de odihna.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
in decizia care mi-a trimis-o prin posta a scris ca imi desface contractul de munca pe motive economice si ca postul se desfiinteaza.as vrea sa va intreb daca o dau in judecata am castig de cauza,mai pot beneficia de indemnizatie?
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2010
Simona Stanel, Alte profesii
Pe durata concediului medical sau pe durata in care femeia salariata este gravida este interzisa concedierea , cu exceptia cazurilor prevazute de art.60 alin.2 C.mun.
Acum depinde si de faptul cum va interpreta instanta de judecata notiunea de reorganizare judiciara ...

Incetarea c.i.m. in baza art.65 alin.1 C.mun. va da dreptul sa beneficiati de somaj numai daca indepliniti si conditia stagiului minim de cotizare (minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Concediere gravida danauzu danauzu sunt insarcinata in sapte luni si vor sa ma dea afara pe motiv ca postul se desfiinteaza din cauze economice, este posibil? (vezi toată discuția)
Sarcina Ramona1982 Ramona1982 o angajat a anuntat in scris ca este insarcinata in cateva saptamani, iar angajatorul a concediat-o precizand faptul ca pana la 4 luni de sarcina are dreptul ... (vezi toată discuția)