avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare corecta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare corecta

buna ziua, rog frumos sa-mi dati un raspuns.am o factura in valoare de 5000ron ce contine 2 panouri ptr service, si nu stiu cum este mai corect sa inregistrez(ca mijloace fixe nu se poate ptr ca nu respecta cumulativ conditiile legii), si nu stiu cum este corect sa inregistrez: in contul 303 la ob de inventar sau pur si simplu merg pe cheltuieli direct cu inregistrarea? multumsc fff mult ptr raspuns(fiecare panou are o valoare de intrare fara tva de 2500ron).
Cel mai recent răspuns: filip lumi , utilizator 19:42, 24 Noiembrie 2010
Sunt considerate mijloace fixe obiectul sau complexul de obiecte ce se utilizează ca atare şi îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) are o valoare de intrare mai mare decât limita stabilită prin hotărâre a Guvernului. Această valoare poate fi actualizată anual, în funcţie de indicele de inflaţie;

b) are o durată normală de utilizare mai mare de un an.

De ce sa nu indeplineasca cumulativ?
pentru ca aceste panouri sunt pentru reclama service , nu aduc profit, nu au durata de functionare, am omis eu sa scriu ca de fapt nu sunt bancuri de lucru sau ceva care sa ne ajute in activitatea noastra , ci doar ne aduce reclama
mii de scuze , oricum multumesc ptr raspuns
Da reclama e mama si deci e mijloc fix

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiecte de inventar oviidu oviidu Din seria contabili \\"destepti\\" #-o Pe scurt: Am o agentie de publicitate outdoor. Cumparam materiale de constructii gen teava ciment balast...etc ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix sau obiect de inventar? alinutza32 alinutza32 O vitrina frigorifica cu valoare 1035 ron este mijloc fix sau obiect de inventar? Conform legii 15/1994 art.3 ar trbui sa fie mijloc fix. Am mai intrebat si mi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare fonduri europene cristinapit cristinapit Va rog foarte mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema. In urma procesului verbal pentru terminarea lucrarilor au rezultat pe langa mijloace fixe si obiecte ... (vezi toată discuția)