avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema alipire terenuri!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema alipire terenuri!

Bunica mea cu 2 frati ai ei adica 3 in total au un teren mostenit, pentru care s-a facut succesiune si exista o hotarare judecatoreasca def si irevocabila. aceste teren a fost impartit in 3 , fiecare o bucata in mod egal plus o casa. pentru a face alipirea acestor 3 terenuri am inteles ca este nevoie ca pe terenuri sa fie acelas proprietar [sau toti trei pe toate 3] sau sa se mearga la notariat si sa-si vanda unul altuia cotele! Intrebarea este ... se poate sa se faca alipirea in situatia data sau trebuie sa facem alte demersuri? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: BalacGeorge , utilizator 04:16, 20 Noiembrie 2010
Problema este ceva mai complicata de atat. in prealabil s-a facut un precontract care ulterior a fost prelungit, und enu se specifica de alipire nimic ci doar de cadastru, acum promitentul cumparator se "fofileaza" si a ridicat problema alipirii cum ca in contract este stipulata suprafata totala de teren si nu 3 parti. ridicand aceasta problema dupa discutii a ramas ca isi ia angajamentul ea sa faca demersurile legale in aceasta problema. azi am intrebat pe cel care mi-a facut cadastrele si mi-a spus ca alipirea se poate faca doar daca este un singur proprietar sau toti 3 pe toate terenurile sau daca la notariat isi vand unul altuia cotele [nu am inteles prea bine varianta asta]. intentia mea este sa vad daca se poate face aceasta alipire sau nu. sa nu fiu dus de nas inca 60 de zile si sa stiu ce am de facut.
Deci dacă toți trei sunt hotărâți să vândă și însumate terenurile corespund ca suprafețe cu suprafața totală pe care ați promis-o care e problema cumpărătorului?! Cumpără aceeași suprafață de X mp doar că în contract o să fie trei vânzători în loc de unul și se vând trei parcele cu suprafețe diferite care însumate dau metri pătrați promiși. Eu cred că-l interesează să evite ca după vânzare să plătească el alipirea. Că o să coste. În orice caz trebuie să vă respectați promisiunea făcută, respectiv să-i vindeți terenul.
Scrie în antecontract că vă obligați să întabulați în așa fel încât la sfârșit terenul să formeze un singur corp funciar de Xmp (toți metri într-o singură parcelă) și apoi să-l vindeți?
in general la notar autentificarea unui act de alipire (sau unificare) nu este un act scump cel putin in provincie cu tot cu inscrierea unificarii imobilelor in cartea funciara cred ca s-ar ajunge la un pret de 300-400 lei.
totusi cel mai bine e ca sa se perfecteze contactul de vanzare-cumparare in situatia actuala ca ulterior cumparatorul sa faca documentatie cadastrala de unificare la expertul topograf si sa incheie el personal acest act.
mult succes.
Cu respect, Teodor Dobrean
scrie ceva de genul " teren in suprafata de 818 mp" dintre care se specifica suprafata constructie si teren ramas. in principiu mi-am format o parere iar alipirea costa intre 15-20 de milioane din sursele mele! o sa consult de luni un notar public si o sa merg cu sentinta si precontractul si apoi sa vedem ce urmeaza. oricum eu ma gandesc ca este mai simplu sa faca alipirea dupa vanzare pentru ca nu vor mai fi probleme, va figura drept proprietar pe cele 3 terenuri. Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alipire terenuri cu 2 proprietari diferiti dragosmircea dragosmircea Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru alipirea a 2 terenuri intravilane alaturate cu 2 proprietari diferiti. Mentionez ca am vorbit ... (vezi toată discuția)
Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara, doresc sa va adresez o intrebare: sunt proprietar ... Damoc Claudiu Damoc Claudiu Bună seara, Doresc sa va adresez o intrebare: Sunt proprietar pe 2 terenuri alăturate (relativ mici, 5,5 ... (vezi toată discuția)