avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu un ctr de vanzare-cumaprare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu un ctr de vanzare-cumaprare.

Buna seara,

As avea si eu o intrebare,
Am o matusa care risca sa-si piarda casa datorita unei intamplari mai complicate care s-a intamplat pe vremea cand traia si sotul ei.Acesta a dorit sa lase casa unui nepot care a profitat de buna lor credinta si de batranetea lor,promitandu-le ca va avea grija de ei in schimbul casei lor.A facut tot posibilul sa-si convinga unchiul pe o suma simbolica sa incheie un contract de vanzare –cumparare penru o valoare de 5.000.000 lei in 1995.
Matusa pretinde ca ea nu a semnat contractul dar cu toate astea o semnatura a ei exista pe ctr. Intre timp lucrurile s-au complicat,unchiul s-a imbolnavit si dupa ani de suferinta a murit.Acel nepot nu a venit nici macar o paine sa le ofere pe timp cat unchiul a bolit.Nici la inmormantare nu a venit nimeni din partea domnului sa ii acorde matusii vreun ajutor.Matusa vrea sa isi recupereze casa sustinand ca actul este un fals pentru ca nu s-au respectat parametrii pentru care el a fost incheiat.Domnul nu a avut grija de ei ,nu a platit nici toate impozitele si taxele de orice natura cum scria in ctr.Matusa are doar o copie a contractului,nu are original.Pe baza acelei foi vrea sa angajeze un avocat care sa-i recupereze casa.Ce se poate face in sensul acesta si daca se poate face ceva?
Cu stima,Sorin.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:10, 29 Februarie 2008
Cum credea matusa ca va fi ingrijita in schimbul casei fara sa semneze niciun act? Nu vi se pare ciudatel?
Apoi, s-a gandit acum, la 12 ani de la act ca nu e ingrijita?
V-ati dusa la notar... foarte bine, dar de ce ne cereti sfaturi aici, ca sa nu le urmati?
La avocat, nu la notar... La avocat vedeti daca aveti vreo sansa in instanta.
La ce fel de grafolog ati fost, unde l-ati gasit? Cum adica nu-si poate da seama? Cat l-ati platit?
Cu riscul de a fi prea insistent va pot spune ca in copia acelui ctr. se specifica si urmatorul aliniat:
"Cunoastem situatia juridica si de fapt a apartamentului ca fiind cea descrisa mai sus si intelegem sa dobandim in aceste conditii fara ca vanzatorii sa fie exonerati de raspunderea pentru EVICTIUNE prev de art.1337 cod civil."
Ce presupune evictiunea?
Va multumesc mult.
"Cum credea matusa ca va fi ingrijita in schimbul casei fara sa semneze niciun act? Nu vi se pare ciudatel?
Apoi, s-a gandit acum, la 12 ani de la act ca nu e ingrijita?
V-ati dusa la notar... foarte bine, dar de ce ne cereti sfaturi aici, ca sa nu le urmati?
La avocat, nu la notar... La avocat vedeti daca aveti vreo sansa in instanta.
La ce fel de grafolog ati fost, unde l-ati gasit? Cum adica nu-si poate da seama? Cat l-ati platit? "

Asta e si mirarea mea....matusa s-a dus la un avocat acum un an...si de atunci avocatul o tot taraganeaza.Chiar el i-a cerut sa mearga la un grafolog si acesta inclina sa creada ca e semnatura matusii.Si de atunci avocatul o tot amana,desi i-a spus ca tot are sanse ca pare ca ar fi fost escrocata.
Matusa s-a zbatut si anii trecuti dar ce poti face cand ai si un sot batran si bolnav care s-a chinuit de un cancer la plamani timp de 5 ani?Iar noi,ceilalti mai apropiati am aflat de curand aceasta situatie.Grafologul i-ar fi cerut 450 ron pentru a-i da un verdict.Nu stiu ce sa cred...matusa sustine ca nu a semnat ea.Si v-am scris acum pentru ca m-am gandit ca e ceva in neregula cu avocatul care tot amana sa-l cheme in instanta pe acel nepot.
Va multumesc.
I-ar fi cerut sau i-a cerut?
Avocatul trebuie schimbat, clar. Cand nu stiti ce se intampla si nu primiti expkicatii concrete, PA!
Pai, daca mergi la medic si ai cancer, se poate opera, il lasi sa te duca cu zaharelul? Te opereza sau nu, mergi la o a doua opinie.
Dar... se pare ca matusa stie de activa ani chestiunea, nu e prea curata treaba... Asa cum spuneati si dv.
Pai nu prea se leaga... la inceput ati spus ca matusa a aflat de acest contract la moartea sotului, acum spuneti ca stia de cativa ani.... E posibil ca matusa sa se fi pacalit, sa fi semnat contractul stiind bine ca e de vanzare, dar sa-l fi crezut pe nepot pe cuvant ca le va asigura totusi intretinerea.
Asa cum a spus si Liliana in mesajul anterior, daca avocatul pe care l-ati consultat deja v-a raspuns doar evaziv, e bine sa va mai sfatuiti cu un altul inainte sa incepeti a cheltui bani pt o cauza care, dupa cele prezentate aici, pare a avea f. slabe sanse de reusita.
Intrebati-o pe matusa dvs. cum de nu si-a pus problema 12 ani ca altcineva ii plateste impozitul pe locuinta si de ce....

Alte discuții în legătură

Mostenire lia19 lia19 Am nevoie de un sfat.Matusa mea care nu are copii vrea sa -mi lase apartamentul pe care-l detine.Iese din discutie contractul de vanzare -cumparare datorita ... (vezi toată discuția)
Nerespectare clauze contract de vanzare-cumparare valentin_76 valentin_76 Buna seara. Am o matusa care este intr-o situatie foarte complicata si nu stie cum sa procedeze, poate cineva ne poate da un sfat. Matusa mea fiind singura, ... (vezi toată discuția)
Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa? niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei ... (vezi toată discuția)